Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου

Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!

AddThis Smart Layers

welcome

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Dr Paul Wachtel & Dr Ellen Wachtel

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ με τους Dr Paul Wachtel & Dr Ellen Wachtel

Σάββατο, 23 Μαϊου, 2009


Tο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, συνεχίζοντας την προσπάθεια δημιουργίας ενός μόνιμου ανοιχτού διαλόγου με άξονα τη σύνθεση στην ψυχοθεραπεία, έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, τον Paul και την Ellen Wachtel.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσκαλούμε εκπαιδευόμενους θεραπευτές, επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας αλλά και γενικότερα το ευρύ κοινό, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη θεωρητική και βιωματική παρουσίαση του Paul και της Ellen Wachtel, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα εμπλουτίσουν ουσιαστικά τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ο Paul Wachtel, διακεκριμένος καθηγητής στο City University of New York (CUNY), είναι ένας από τους σημαντικότερους ψυχαναλυτές-ψυχοθεραπευτές, με εξαιρετικά πλούσια και πολυσχιδή επιστημονική και βιβλιογραφική δραστηριότητα. Ο Dr Wachtel είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων τα ιαπωνικά, τα τουρκικά και τα ελληνικά). Οι θεματικές των βιβλίων του καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα γνωστικών πεδίων, όπως η ψυχανάλυση, η οικογενειακή θεραπεία, η ιστορία της ψυχοθεραπείας κ.ά., ενώ είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής σε πολλά περιοδικά του χώρου (Psychoanalytic Psychology, Journal of Marital and Family Therapy, Political Psychology και Journal of Social Distress and Homelessness). Επίσης, ο διάσημος θεραπευτής έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε τομείς όπως τα ζητήματα φυλετικών διακρίσεων, οι οικονομικές ανισότητες, η οικολογία. κ.ά., δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία σε θέματα που οφείλουν να απασχολούν κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας. Παράλληλα, ο Dr Wachtel έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της συγγραφικής και επιστημονικής του δραστηριότητας στη διάδοση και ανάπτυξη μιας συνθετικής οπτικής στην ψυχοθεραπεία -είναι μάλιστα ιδρυτικό μέλος της Society for the Exploration of Psychotherapy Integration-, υποστηρίζοντας ότι η σύνθεση και αξιοποίηση διαφορετικών προσεγγίσεων στην ψυχοθεραπεία αποτελούν εξαιρετικά γόνιμα εργαλεία στην πρακτική άσκηση κάθε θεραπευτή.

Στην παρουσίαση του Paul Wachtel θα συμμετάσχει η σύζυγος και συνεργάτιδά του Dr Ellen F. Wachtel, η οποία είναι κλινική ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια και επόπτρια στο Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας Ackerman (Ackerman Institute for Family Therapy). H Ellen Wachtel δίνει πολύ συχνά σεμινάρια και διαλέξεις στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό με άξονα τη συνθετική προσέγγιση στη θεραπεία σε άτομα και οικογένειες.

Για την καλύτερη οργάνωση της Ημερίδας, θα μας βοηθούσατε ιδιαίτερα δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην Ημερίδα.

Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!

Κονίτσης 33, 15125 Μαρούσι, Τηλ. 210-8063665, 210-6129290, Fax: 210-8062113, e-mail: info@ergastirio.eu, Lshr@otenet.gr
Δημοσίευση σχολίου