AddThis Smart Layers

welcome

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Εναντια στο Aids οχι στους ανθρωπους.

Εναντια στο Aids οχι στους ανθρωπους.
Το 1981, τα πρώτα κρούσματα του AIDS (Σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας) εντοπίστηκαν μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πηρε την ονομασια GRID (Gay Related Immune Deficiency). Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν αργότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ασθένεια υπήρχε στον κόσμο εδώ και μερικά χρόνια πριν, μετά την ανάλυση ενός δείγματος αίματος από έναν άνδρα Μπαντού, ο οποίος πέθανε από ασθένεια αγνώστων στο Βελγικό Κονγκό το 1959, ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της λοίμωξης HIV. Αυτο σημαινει οτι ακομα και απο την αρχη ηταν κατι που φοβιζε τοσο που προσπαθουσαμε να κατηγορησουμε καποιους καθε φορα.
Οσοι έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV είναι κανεις οροθετικος, αλλά μόνο όταν ο ιός βλάπτει σοβαρά το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί κανείς να έχει AIDS. Αυτή η διάκριση έχει γινει πιο κατανοητη απο το παραδειγμα του αστέρα του ΝΒΑ Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος διαγνωστηκε οροθετικός και αποσύρθηκε από το μπάσκετ το 1991, αλλά δεν έχει ακόμη αναπτύξει AIDS. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε ορισμένους ότι το AIDS του έχει θεραπευτεί. Ο κινδυνος ειναι ακομα εδω μεχρι και σημερα.

Παγκοσμια ημερα κατα του AIDS η πρωτη του Δεκεμβρη και χρονια μετα την πρωτη εμφανιση του ιου που τρομαξε την ανθρωποτητα, μαθαμε πολλα πραγματα αλλα ξεχασαμε αλλα τοσα. Μαθαμε να τον καταπολεμαμε και να προφυλασομαστε απο αυτον με την εξελιξη της ιατρικης επιστημης. Μαθαμε πως μεταδιδετε, μαθαμε να τον εντοπιζουμε αλλα αφησαμε πολλα πισω.
Αυτα που αφησαμε ειναι οτι πιο σκληρος απο τον ιδιο τον ιο ειναι ο ανθρωπος. Ο ανθρωπος που σπευδει να κατηγορησει καποια ομαδα αλλων συνανθρωπων του , πως εκεινη φταιει. Ο ανθρωπος που διωχνει μακρια τον φιλο του επειδη ειναι φορεας, που μολις μαθαινει οτι καποιος στην δουλεια του εχει τον ιο τοτε τον διωχνει ή γελαει κρυφα πισω απο την πλατη του. Ολα τα νικησαμε αλλα αφησαμε την διακριση ζωντανη και αυτος και αν ειναι εφιαλτης. Ενας εφιαλτης που δεν μπορει να νικησει η ιατρικη επιστημη και δεν μπορουμε να το αφησουμε στα χερια ενος καλου επιστημονα αλλα στις καρδιες πολλων ανθρωπων.
Ας θυμηθουμε πως μεχρι το 2003 πανω απο δωδεκα εκατομυρια εμειναν ορφανα στην Αφρικη σε μια ηπειρο που σχεδον τριαντα χρονια μετα απο την εμφανιση του AIDS τα πραγματα ειναι χειροτερα απο ποτε. Ας μην ξεχναμε ποσο φοβισμενοι και μονοι αισθανομαστε σε μια ασθενεια που δεν γνωριζουμε και ποσο αδυναμοι ειμασταν χωρις να εχουμε οπλα να πολεμησουμε. Οσο το ξεχναμε αυτο τοσο θα ξεχναμε και την ανθρωπια μας.
Με αφορμη την ημερα αυτη ας πουμε οχι στο AIDS αλλα ενα μεγαλο ναι σε οσους χρειαζονται την βοηθειας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: