AddThis Smart Layers

welcome

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Λιγα λογια για τον Mony Elkaim

Λίγα λόγια για τον Mony Elkaim

Ο Mony Elkaim είναι ψυχίατρος, οικογενειακός θεραπευτής και καθηγητής στο Free University στις Βρυξέλλες. Ίδρυσε το 1978 το Ινστιτούτο Μελέτης Οικογένειας και Ανθρώπινων Συστημάτων και το 1990 την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), της οποίας υπήρξε πρόεδρος ως το 2001. Από τότε είναι πρόεδρος του Συμβουλίου EFTA - TIC, δηλαδή του Επιμελητηρίου των Εκπαιδευτικών Ινστιτούτων της EFTA. Από το 2007 είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψυχοθεραπείας. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων για την οικογενειακή θεραπεία. Το βιβλίο του “Αν μ’ αγαπάς, μη μ’ αγαπάς” έχει εκδοθεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος το 1989.
Ο Mony Elkaim οραματίστηκε την ανάπτυξη της οικογενειακής θεραπείας στην Ευρώπη, συσπείρωσε και συνέδεσε τις δυνάμεις που ήδη υπήρχαν, δηλαδή θεραπευτές και εκπαιδευτικά κέντρα, με σκοπό την συγκρότηση ενός κορμού γνώσεων, προϋποθέσεων, νόμων και κανόνων που θα εδραιώσουν το κύρος και την αποτελεσματικότητα του κλάδου. Τώρα ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψυχοθεραπείας συνεχίζει το έργο του να συνδέει άτομα και επιστημονικές εταιρίες διαφορετικών κλάδων ψυχοθεραπείας και διαφορετικών χωρών σε δημιουργικό διάλογο για τη δεοντολογία, την εκπαίδευση και την πρακτική της ψυχοθεραπείας ώστε οι άνθρωποι στην Ευρώπη να βρίσκουν ένα ασφαλές πλαίσιο θεραπείας όταν το χρειάζονται.
Οι δεσμοί του με την Ελλάδα και τους Έλληνες οικογενειακούς θεραπευτές είναι στενοί, αφού από το 1989 έχει πραγματοποιήσει πολλά σεμινάρια.

Λίγα λόγια για την ΕΛΕΣΥΘ

Η ΕΛΕΣΥΘ δημιουργήθηκε το 1998 για να δώσει στους Έλληνες Συστημικούς Θεραπευτές ένα πλαίσιο αλληλοσύνδεσης και συνεργασίας και να προωθήσει τη συστημική σκέψη και πρακτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Συμβάλλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας καθώς και στην ανάπτυξη παρεμβάσεων θεραπείας και πρόληψης σε άτομα, οικογένειες, κοινωνικές ομάδες και ευρύτερα συστήματα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΣΥΘ

Πρόεδρος: Γιώργος Μπαρδάνης
Αντιπρόεδρος: Διονύσης Σακκάς
Ε. Αντιπρόεδρος: Μίνα Τοδούλου
Γ. Γραμματέας: Μαλβίνα Τσουνάκη
Ταμίας: Τσαμπίκα Μπαφίτη
Μέλη: Ευτυχία Παπατζανάκη
Λεμονιά Ιακώβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: