AddThis Smart Layers

welcome

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση και Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση και Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων


Καλώς ήρθατε στο Διεθνές Συνέδριο για την «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων».

Αγαπητοί Φίλοι,

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο στην «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Παράρτημα Μακεδονίας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας, τη Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής (INSIED-Include) και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Διαπολιτισμικής Παιδείας και Εκπαίδευσης.

Την εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν μεμονωμένες λύσεις στα πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και η κοινωνία ως σύνολο. Η σημερινή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών πόρων αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο την ανισότητα μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων και τοποθετεί τον κοινωνικό αποκλεισμό στην καρδιά της κρίσης της σύγχρονης κοινωνίας.

Σε αυτήν την εποχή της κοινωνικής αστάθειας οι οργανισμοί κοινωνικής φροντίδας και η ακαδημαϊκή κοινόητητα χρειάζεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παράδοσης για ανοιχτό διάλογο, δημοκρατία και ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην κοινωνική ένταξη για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το Διεθνές Συνέδριο για την «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2011) αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να μοιραστούμε τις αξίες μας και να προωθήσουμε το δικαίωμα όλων για εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: