AddThis Smart Layers

welcome

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»


Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ανοικτή Συζήτηση
Με αφορμή την 30η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών, το Δίκτυό μας διοργανώνει στις 3 Μαΐου 2010  ώρα 12:30 έως 15:00 στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ανοικτή Συζήτηση με θέμα:
«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς
να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»

Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με το περιεχόμενο και τη μέθοδο της εκπαίδευσης στον θετικό γονικό ρόλο, αλλά και το έργο που μπορούν να επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες και άλλοι κοινωνικοί φορείς, σχετικά με την συμβουλευτική προς τους γονείς για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους χωρίς σωματική τιμωρία, αλλά με τη χρήση εναλλακτικών μέσων για την συμμόρφωσή τους.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με παρουσίαση του ενημερωτικού υλικού που έχει παραχθεί μέχρι στιγμής από το Δίκτυο, θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης (Δ.Γεωργιάδης, παιδοψυχίατρος, Σ.Τσίτουρα, κοινωνική παιδίατρος, Κ.Ντινοπούλου, ψυχολόγος – σχολική σύμβουλος, Α.Χαρούπιας, επ. σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής, Μ.Ντάλλα, ψυχολόγος). Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση, που θα συντονίσει ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Συντονιστής του Δικτύου, Γ.Μόσχος.
Καλούνται  εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας που εργάζονται με γονείς, σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων συναφών φορέων, προκειμένου  να παρουσιάσουν τις εμπειρίες, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την εκπαίδευση των γονέων σε θέματα θετικής άσκησης του γονικού ρόλου.
Για τη διευκόλυνση της καταγραφής των απόψεων και προτάσεων των εκπροσώπων Φορέων, Υπηρεσιών, Συλλόγων και Οργανώσεων, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο σύντομο ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στο γραφείο του συντονιστή φορέα του Δικτύου (cr@synigoros.gr) ή να το παραδώσουν στη γραμματεία κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Θα είναι χαρά και τιμή μας να βρεθείτε κοντά μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου

Τρίτη 3.5.2011
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
(Αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη)

Ανοικτή Συζήτηση
«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς
να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»


Πρόγραμμα

12.30:              Χαιρετισμός πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ
12.40:              Παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού, των μηνυμάτων και των εντύπων που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα από το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά
13.00:              Έναρξη ανοικτής συζήτησης με σύντομες εισηγήσεις ομιλητών.
Συντονισμός: Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού
·   Δημήτρης Γεωργιάδης, Παιδοψυχίατρος, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής – Ε.Σ.Υ., «Γονική φροντίδα και οριοθέτηση των παιδιών στη σημερινή εποχή: σχέση με την ψυχική υγεία».
·   Στέλλα Τσίτουρα, Παιδίατρος – Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, Δ/ντρια Κοινωνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο «Π&Α Κυριακού»,    «Ο ρόλος των παιδιάτρων και των κοινωνικών υπηρεσιών στην ανάπτυξη του θετικού γονικού ρόλου».
·   Καλλιρρόη Ντινοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχ. Εκπ/σης, Ph.D. υποψ. Σχολικής Ψυχολογίας, «Ευαισθητοποιώντας την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με το ζήτημα της σωματικής τιμωρίας. Παιδί μου, τα οίδα όλα!!!»
·   Αριστείδης Χαρούπιας, PhD, Ορθοπαιδαγωγός, ε.τ. Σχολικός σύμβουλος ε.α.ε., «Η περίπτωση των παιδιών με αναπηρία και/ή άλλες ιδιαίτερες ανάγκες»
·   Μαρίνα Ντάλλα, Δρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών: «Οικογένειες μεταναστών: Θέματα και εμπειρίες σχετικά με την καταπολέμηση της σωματικής βίας σε βάρος των παιδιών και των εφήβων».
14.00:              Τοποθετήσεις από το κοινό – διάλογος
15.00:              Ολοκλήρωση της συζήτησης




Δεν υπάρχουν σχόλια: