Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου

Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!

AddThis Smart Layers

welcome

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

2ο Summer school στη σχολική ψυχολογίαhttp://schoolpsych.psych.uoa.gr/prosklisi_gr_xam_ana.pdf η προσκληση
http://schoolpsych.psych.uoa.gr/info_gr.pdf  περισσοτερες πληροφορίες


Διοργανώνεται φέτος το 2o  SummerSchool στη Σχολική Ψυχολογία. Το Summer School σε ένα συστηματοποιημένο και αναβαθμισμένο επίπεδο έχει ως σκοπό την εξειδικευμένη κατάρτιση σε ειδικά θέματα σχολικής ψυχολογίας, τη σύνδεση θεωρίας - έρευνας με πρακτικές εφαρμογές και παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα καθώς και τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με τα σχολεία.
Ο τίτλος της φετινής θεματικής ενότητας είναι: «Preventing AggressionAnti-social BehaviorsandBullyingPromoting SafeSupportiveand Effective Schools» (Πρόληψη της επιθετικότητας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και του εκφοβισμού: Προάγοντας Ασφαλή, Υποστηρικτικά και Αποτελεσματικά Σχολεία) και ομιλητής θα είναι o Shane RJimersonPhDProfessorUniversity ofCaliforniaSanta BarbaraH.Π.Α
Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και του Δικτύου Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη εκπαίδευσης,  ειδικούς παιδαγωγούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας και παιδαγωγικών.
Μέσω θεωρητικών παρουσιάσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες  του Summer School θα εξοικειωθούν με: 
α) Τους προστατευτικούς παράγοντες και τους παράγοντες επικινδυνότητας για την αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να είναι διαφορετικοί για κάθε σχολική μονάδα.
 β) Τη σημασία του αποτελεσματικού σχολείου για τη ψυχοσυναισθηματική προσαρμογή των μαθητών και τη σχολική τους επίδοση.
γ) Συγκεκριμένες στρατηγικές πρόληψης και παρέμβασης για την επιθετικότητα, την αντικοινωνική συμπεριφορά και τον εκφοβισμό (bullying) στη σχολική κοινότητα.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Σίσσυ Χατζηχρήστου
Καθηγήτρια Σχολικής
Ψυχολογίας


Πληροφορίες εγγραφές στο  thyfanti@psych.uoa.gr
Φωτεινή ΠολυχρόνηΛέκτορας Μαθησιακών ΔυσκολιώνΔημοσίευση σχολίου