AddThis Smart Layers

welcome

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Νύχτα Μουσείων 2011

Νύχτα Μουσείων 2011
28/4/2011


Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το ΚΕΘΕΑ θα συνεργαστούν και φέτος για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου). Τα προγράμματα ΚΕΘΕΑ MOSAIC και ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου 2010 στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου (Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα) από τις 6 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.



Το θέμα που επιλέχθηκε για φέτος από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι το «Μουσεία και μνήμη. Τα αντικείμενα λένε την ιστορία σου». Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στοχεύουν στην κινητοποίηση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των κοινωνικών ομάδων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του κάθε φορέα, όσο και της γειτονιάς και της τοπικής κοινωνίας. Στις φετινές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, προβολές βίντεο, καλλιτεχνικό εργαστήρι, κουκλοθέατρο, εγκαταστάσεις, μουσικές και χορευτικές παρουσιάσεις κ.ά., θα συμμετάσχουν και κοινότητες μεταναστών καθώς και μια ομάδα έξι νέων εικαστικών καλλιτεχνών.



Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα στους ιστιότοπους του ΚΕΘΕΑ αλλά και του ιστορικού αρχείου της Εθνικής Τράπεζας. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: