AddThis Smart Layers

welcome

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 9-13 Μαΐου | Υγεία | Ελευθεροτυπία

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 9-13 Μαΐου | Υγεία | Ελευθεροτυπία


«Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» διοργανώνει η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρείας (ΕΔΑΕ) από 9 έως 13 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 , ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.
Κάθε χρόνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν αν διαγνωστούν έγκαιρα. Οι ειδικοί επιμένουν: «Αφιερωστε πέντε λεπτά για να ελέγξετε το δέρμα σας» και στην ιστοσελίδα Myskincheck.gr, που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία (ΕΔΑΕ) με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay, παροτρύνουν τους πολίτες να ελέγχουν τακτικά το δέρμα τους και να συμβουλεύονται το γιατρό τους αν παρατηρήσουν κάποιο ύποπτο σημάδι, υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος είναι απαραίτητη.
Το MySkincheck.gr, είναι μια ιστοσελίδα προσβάσιμη σε όλους. Δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αξιολογήσει το επίπεδο κινδύνου του δέρματός του όσον αφορά τα μελανώματα αλλά και να μάθει να παρακολουθεί πιο εύκολα το δέρμα του, χάρη στη σελίδα "εξετάστε τις ελιές σας τώρα", ενώ δίνει συμβουλές και υπενθυμίζει τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: