AddThis Smart Layers

welcome

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ για τον Μιχάλη Καλογερά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ για τον Μιχάλη Καλογερά
18/5/2011


Στις 2 Μαΐου συνελήφθη ο Μιχάλης Καλογεράς, 26 χρονών, για ένα ένταλμα από το 2009, σε τυχαίο έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων. Το ένταλμα αφορούσε μικροκλοπές που ο Μιχάλης είχε διαπράξει ενώ ήταν ενεργός χρήστης ψυχοτρόπων ουσιών. Ωστόσο, ο Μιχάλης εδώ και τρία χρόνια είναι καθαρός, έχοντας παρακολουθήσει θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα ακολουθούσε και η αποφοίτησή του από το πρόγραμμα. Οι πράξεις για τις οποίες συνελήφθη τελέστηκαν πριν την είσοδό του στο θεραπευτικό πρόγραμμα. Σήμερα βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών με επταετή ποινή φυλάκισης.

Μετά από μια τόσο δύσκολη και σημαντική προσπάθεια, ο Μιχάλης κινδυνεύει να χάσει ότι με τόσο κόπο κέρδισε και να έρθει πάλι σε επαφή με ένα περιβάλλον που οδηγεί με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια στην υποτροπή. Επιπλέον, υποβαθμίζεται μέσα από την αντιμετώπιση της δικής του υπόθεσης η προσπάθεια πολλών άλλων που αυτήν την στιγμή παλεύουν για την αλλαγή και την απεξάρτηση στη ζωή τους και αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με νομικές εκκρεμότητες.

Εάν ο βαθμός εξέλιξης και πολιτισμού μιας κοινωνίας φαίνεται και από τις ευκαιρίες που δίνονται στα μέλη της για να πετύχουν ουσιαστικές αλλαγές σε τομείς της ζωής τους που ενδεχομένως έκαναν λανθασμένες επιλογές στο παρελθόν, εάν θέλουμε την ευόδωση και όχι την απαξίωση των προσπαθειών που καταβάλλουν δικοί μας άνθρωποι στα θεραπευτικά προγράμματα καθημερινά, είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος ώστε ο Μιχάλης να μπορέσει να συνεχίσει την καθαρή πλέον ζωή του χωρίς αλυσίδες που τον δένουν με το παρελθόν. Με τον τρόπο αυτόν θα δυναμώσει και η ελπίδα όσων παλεύουν για την ζωή τους σήμερα σε θεραπευτικά προγράμματα αλλά και όσων προσπαθούν να αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια τέτοια προσπάθεια.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ είναι στο πλευρό του Μιχάλη και υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ανθρώπινο αίτημά του για μια καινούρια και καθαρή ζωή.





O Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Θανάσης Τζιούμπας Τάκης Χαλδαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: