Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου

Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!

AddThis Smart Layers

welcome

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Περισσότερες οι αυτοκτονίες στα ευτυχισμένα μέρη


Αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών παρατηρείται στις χώρες που επικρατεί ευημερία, καθώς και στις πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Warwick, του Κολεγίου Hamilton της Νέας Υόρκης και της ομοσπονδιακής αποθεματικής τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο.

Η νέα έρευνα έχει εκδοθεί και τιτλοφορείται “Σκοτεινές Αντιθέσεις: Το παράδοξο των αυξημένων αυτοκτονιών σε ευτυχισμένα μέρη.”

Για την εκπόνησή της, χρησιμοποιήθηκαν διεθνή δεδομένα που αντικατοπτρίζουν τους αριθμούς των αυτοκτονιών.

Το συμπέρασμα της έρευνας έρχεται στο αποκορύφωμά του, στην περίπτωση της Δανίας.

Ακόμα πολλά κράτη, όπως οΚαναδάς, οι ΗΠΑ, η Ισλανδία, η Ιρλανδία και η Σουηδία παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα ευτυχίας και όμως σε αυτές σημειώνονται και υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό το παράδοξο φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί αν ληφθούν υπόψη ιδεολογικά κριτήρια σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι διεξάγουν συγκρίσεις μεταξύ τους.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Warwick, Andrew Oswald τόνισε πως “δυσαρεστημένοι άνθρωποι σε ένα ευτυχισμένο μέρος, ίσως νιώθουν πιο αδικημένοι από τη ζωή.

Η σύγκριση με τους γύρω τους είναι αναπόφευκτη, οδηγώντας τους πολλές φορές σε “μαύρες” σκέψεις που ίσως καταλήξουν στην αυτοκτονία.

Ο καθηγητής Stephen Wu του Κολεγίου Hamilton πρόσθεσε πως “τα συμπεράσματα της έρευνας συσχετίζονται και με μια άλλη έρευνα που καταδεικνύει ότι οι άνθρωποι κρίνουν την ευτυχία τους σε σχέση με την ευτυχία των συνανθρώπων τους.”


http://cosmo.gr/Health/World/319718.html
Δημοσίευση σχολίου