Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου

Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!

AddThis Smart Layers

welcome

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Συστημική προσέγγιση : Θεωρήσεις και εφαρμογές

Συστημική προσέγγιση
Οι πολύπλοκες και ρευστές ανθρώπινες σχέσεις που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία καθιστούν πιο απαιτητικό το ρόλο του επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ολιστικά, ως ένα σύστημα βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων που αλληλεπιδρούν, το συνθετικο-συστημικό μοντέλο αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για τους ψυχοθεραπευτές. Και αυτό γιατί τους επιτρέπει να συνδυάζουν αποσπασματικά δεδομένα και να συνθέτουν διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, ώστε να καταλήγουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των ανθρώπινων καταστάσεων και προβλημάτων.

Στο βιβλίο αυτό οι πλέον ειδικοί επιστήμονες παρουσιάζουν διεξοδικά τη συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία. Περιγράφουν αναλυτικά τόσο το θεωρητικό πλαίσιο όσο και τις πρακτικές εφαρμογές της, προσφέροντας ουσιαστικά έναν άλλο τρόπο θεώρησης σημαντικών θεμάτων που απασχολούν σήμερα τον επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως είναι η σχέση βιολογίας και ψυχολογίας, η διαγνωστική διαδικασία, η δυναμική της οικογένειας και η κατάχρηση ουσιών, η συμβουλευτική φοιτητών, η σχέση του ζευγαριού.

Ένα βιβλίο χρήσιμο για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που επιθυμούν να ενισχύσουν την ικανότητα επιλογής και την ευελιξία τους ανά περίσταση αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύνθεσης που προσφέρει το συστημικό μοντέλο.
Δημοσίευση σχολίου