AddThis Smart Layers

welcome

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ψυχολογος ασφαλισμένοι ΟΠΑΔ έκπτωση 50%

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50 % ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ
Επίσης μπορούμε να σας παραπέμψουμε σε συνάδελφο που είναι συμβεβλημένος το ΑΤΠΣΥΤΕ της τραπεζας της Ελλάδος
επικοινωνία

2102750082
prodromos_tarasis@hotmail.com

Δυνατότητα παραπομπής και σε άλλες περιοχές.

Λέξεις κλειδιά: OΠΑΔ, ψυχόλόγος, ψυχοθεραπεία, ΕΟΠΥΥ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Ψηλά τα Χέρια! 30η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά...

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Ψηλά τα Χέρια! 30η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά...: "www . somatikitimoria . gr Δελτίο Τύπου 14.4.2011 «Ψηλά τα Χέρια!» Με αφορμή την 30 η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμω..."

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Σωματική Τιμωρία Μύθοι και Αλήθειες http://www.som...

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Σωματική Τιμωρία Μύθοι και Αλήθειες http://www.som...: "aπό το κεφάλαιο «Ερωτήσεις, απαντήσεις και απομυθοποιημένες δηλώσεις» του εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης «Η εξάλειψη της σωματικής ..."

Δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό The psychologist μηνός Φεβρουαρίου 2011

Το λιοντάρι και το ποντίκι παραμύθι στα Αγγλικά δωρεάν και audio book

Σωματική Τιμωρία Μύθοι και Αλήθειες http://www.somatikitimoria.gr/realorfaux.htm


aπό το κεφάλαιο «Ερωτήσεις, απαντήσεις και απομυθοποιημένες δηλώσεις» του εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης «Η εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά - Ερωτήσεις και απαντήσεις», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ή/και να κατεβάσετε εδώ.


«Πονάει στα αλήθεια;»
Ναι! Σύμφωνα με το Άρθρο 12 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους σε θέματα που τα αφορούν και αυτές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Τα παιδιά έχουν αρχίσει να μας λένε πόσο πολύ τα πονάει η σωματική τιμωρία. Και ο Paulo Sιrgio Pinheiro εξηγεί στην έκθεσή του που κατέθεσε στη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ τον Οκτώβριο 2006:
Σε όλη τη διαδικασία διεξαγωγής της μελέτης, τα παιδιά εξέφρασαν συστηματικά την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει όλη αυτή η βία. Τα παιδιά βεβαιώνουν για τον πόνο -όχι μόνο σωματικό αλλά και ψυχικό- που τους προξενεί αυτή η βία, σε συνδυασμό με την αποδοχή ή ακόμα και με την έγκρισή της από τους ενήλικες.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να αποδεχτούν ότι αυτή είναι πραγματικά μια επείγουσα ανάγκη, παρόλο που δεν είναι καινούργια. Τα παιδιά υφίστανται βία από τα χέρια των ενηλίκων εδώ και αιώνες χωρίς να φαίνονται ή να ακούγονται. Αλλά τώρα που η κλίμακα και η επίδραση της βίας σε βάρος των παιδιών γίνεται ορατή, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο για την αποτελεσματική προστασία στην οποία έχουν απόλυτο δικαίωμα»
Υπάρχει ένας σπουδαίος ερευνητικός τόμος για τις επιπτώσεις της σωματικής τιμωρίας και πειστικά επιβεβαιώνει την πιθανή ζημιά που προκαλεί τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια. «Η σωματική τιμωρία από τους γονείς και οι σχετικές με αυτήν συμπεριφορές και εμπειρίες των παιδιών», είναι μια ανάλυση 88 ερευνητικών μελετών που δημοσιεύτηκε το 2002 και αναμφισβήτητα επιβεβαιώνει τους κινδύνους. Ενώ τα ευρήματα δεν μας εκπλήττουν, κατά κάποιο τρόπο δεν είναι ούτε απαραίτητα. Δεν θα αναζητούσαμε έρευνα των αποτελεσμάτων των επιπτώσεων της βιαιοπραγίας σε βάρος γυναικών ή ηλικιωμένων για να δικαιολογήσουμε την απαγόρευση: Πρόκειται για ένα ζήτημα θεμελιωδών δικαιωμάτων.

«Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σταματήσουμε να χτυπάμε τα παιδιά;»
Διότι πολλοί ενήλικες ακόμα συγχέουν αυτό που μπορούν με αυτό που πρέπει να κάνουν. Αν οι ενήλικες, περιλαμβανομένων των πολιτικών, έβρισκαν αυτό το θέμα εύκολο, θα είχαμε δεχτεί εδώ και πολύ καιρό ότι τα παιδιά έχουν, όπως και εμείς οι υπόλοιποι, ακριβώς το ίδιο δικαίωμα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της σωματικής τους ακεραιότητας και ίσης προστασίας από το νόμο. Στην πραγματικότητα θα ήταν πιθανό να δεχτούμε ότι τα παιδιά που ξεκινούν πολύ μικρά και πολύ ευαίσθητα, έχουν το δικαίωμα μεγαλύτερης προστασίας από ό,τι οι ενήλικες.
Είναι δύσκολο για τους ενήλικες να εγκαταλείψουν αυτό που ακόμα θεωρούν «δικαίωμά τους» να χτυπάνε και να πονάνε τα παιδιά στο όνομα της «πειθαρχίας» ή του ελέγχου. Αυτή η δυσκολία φαίνεται πως πηγάζει από προσωπική εμπειρία. Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν φάει ξύλο από τους γονείς τους όταν ήταν μικροί. Οι περισσότεροι γονείς έχουν χτυπήσει τα δικά τους παιδιά. Κανένας από εμάς δεν θέλει να σκέφτεται άσχημα για τους γονείς του ή για τη δική μας γονική ευθύνη και αυτό κάνει προκλητικό για πολλούς ανθρώπους, περιλαμβανομένων των πολιτικών και αυτών που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και ακόμα αυτών που εργάζονται για την προστασία των παιδιών, το να θεωρούν τη σωματική τιμωρία ως το θεμελιώδες θέμα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματικά είναι. Αυτό δεν είναι θέμα ευθύνης - οι γονείς ενεργούσαν σύμφωνα με τις κοινωνικές προσδοκίες - αλλά ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε θετικές, μη βίαιες σχέσεις με τα παιδιά.
Στοχεύοντας στην εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας, απλώς επεκτείνουμε στα παιδιά την πλήρη προστασία από την κακοποίηση και άλλες σκληρές ή απάνθρωπες μορφές τιμωρίας τις οποίες, ως ενήλικες, θεωρούμε δεδομένες για τους εαυτούς μας.

«Αν οι γονείς αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χρήση σωματικής τιμωρίας, δεν θα είναι τα παιδιά κακομαθημένα και απείθαρχα;»
Όχι. Η πραγματική πειθαρχία δεν βασίζεται στη δύναμη. Αναπτύσσεται μέσα από την κατανόηση, τον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή. Τα μωρά ξεκινάνε εντελώς εξαρτημένα και καθώς μεγαλώνουν, βασίζονται στους ενήλικες - ιδιαίτερα στους γονείς τους - να τα καθοδηγήσουν και να τα υποστηρίξουν προς την ωριμότητα με αυτοπειθαρχία. Η σωματική τιμωρία δεν λέει στα παιδιά τίποτα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται.
Αντίθετα, το ξύλο στα παιδιά είναι μάθημα κακής συμπεριφοράς. Διδάσκει τα παιδιά ότι οι γονείς τους, τους οποίους ελπίζουμε ότι αγαπούν και σέβονται, βρίσκουν αποδεκτή τη χρήση της βίας για τη λύση προβλημάτων ή συγκρούσεων. Τα παιδιά μαθαίνουν από αυτά που κάνουν οι γονείς τους, όχι μόνο από όσα τους λένε. Η σωματική τιμωρία και άλλες ταπεινωτικές μορφές τιμωρίας δεν είναι υποκατάστατο των θετικών μορφών πειθαρχίας οι οποίες όχι μόνο δεν κακομαθαίνουν τα παιδιά, αλλά είναι σχεδιασμένες να διασφαλίσουν ότι τα μαθαίνουν να σκέφτονται για τους άλλους και για τις συνέπειες των πράξεών τους.
Τα κράτη έχουν υποχρέωση να υποστηρίζουν τη θετική γονική φροντίδα και η σύσταση της Επιτροπής των Υπουργών για την πολιτική υποστήριξης της θετικής γονικής μέριμνας τους δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές να το κάνουν.

«Με χτυπούσαν όταν ήμουν παιδί και αυτό δεν μου έκανε καθόλου κακό. Στην πραγματικότητα, δεν θα ήμουν εδώ που βρίσκομαι σήμερα αν οι γονείς μου δεν με τιμωρούσαν σωματικά.»
Πώς το ξέρετε αυτό; Κανένας από εμάς δεν ξέρει πώς θα είμαστε αν οι γονείς μας δε μας χτυπούσαν ή δε μας ταπείνωναν ποτέ. Πόσοι άνθρωποι, όταν λένε ότι δεν τους έκανε καθόλου κακό, δεν αρνούνται τον πόνο που ένοιωσαν όταν οι πιο κοντινοί τους ενήλικες νόμιζαν ότι μπορούν να τους διδάξουν μόνο προκαλώντας τους πόνο; Οι άνθρωποι συνήθως αρχίζουν να χτυπάνε τα παιδιά τους επειδή και τους ίδιους τους χτυπούσαν όταν ήταν παιδιά, παρόλο που, σύμφωνα με την έρευνα, συνήθως, αισθάνονται ενοχές εκ των υστέρων. Αλλά συνεχίζουν να χτυπάνε τα παιδιά τους ιδιαίτερα όταν έχουν φτάσει στα όριά τους. Είναι άσκοπο να κατηγορούμε τις προηγούμενες γενεές για το ξύλο σε βάρος των παιδιών, διότι ενεργούσαν σύμφωνα με τη διαδεδομένη κουλτούρα της εποχής. Αλλά οι καιροί αλλάζουν και οι κοινωνίες προχωρούν. Η αναγνώριση των παιδιών ως υποκειμένων δικαιωμάτων απαιτεί δράση για να τεθεί ένα τέλος στη νομιμοποίηση και την κοινωνική αποδοχή της βίας σε βάρος των παιδιών, ακριβώς όπως οι κοινωνίες έχουν προχωρήσει στο τέλος της αποδοχής της βίας κατά των γυναικών.

«Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους όπως νομίζουν. Πρέπει να αμφισβητούμε μόνο τις ακραίες περιπτώσεις, όπως είναι η παιδική κακοποίηση.»
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σταματάνε στην είσοδο του σπιτιού σου. Τα παιδιά έχουν το ίδιο δικαίωμα με τα άλλα μέλη της οικογένειας για προστασία από το ξύλο και δεν είναι πιο παρεμβατικό να επιμένουμε ότι ο νόμος πρέπει προστατεύει τα παιδιά στο σπίτι από το να επιμένουμε ότι οι άντρες πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τις γυναίκες τους. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ έχει εισάγει την ιδέα της «γονικής ευθύνης», με το καλό των παιδιών να είναι η βασική έγνοια των γονέων. Τα παιδιά δεν αποτελούν ιδιοκτησία των γονιών τους.

«Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο χτύπημα ενός παιδιού και σε ένα σκαμπίλι με αγάπη.»
Οι διαφορές είναι άσχετες για το νόμο! Το ένα πονάει φυσικά περισσότερο από το άλλο αλλά και τα δυο είναι μια συνέχεια βίας και επίσης και τα δυο παραβιάζουν το ίσο δικαίωμα των παιδιών στον σεβασμό. Οι κοινωνίες δεν θέτουν όρια ούτε προσπαθούν να δικαιολογήσουν οποιοδήποτε επίπεδο βίας όταν αμφισβητούν τη βία εναντίον των γυναικών ή εναντίον των ηλικιωμένων. Επομένως γιατί πρέπει να το κάνουμε όταν πρόκειται για τα παιδιά; Και οι κίνδυνοι οποιασδήποτε σύνδεσης ανάμεσα στο να αγαπάς και να πονάς τους ανθρώπους πρέπει να είναι προφανείς. Ένα «σκαμπίλι με αγάπη» είναι μια αντίθεση του χειρίστου είδους. Αυτός ο φαινομενικά ακίνδυνος όρος είναι ένα πέπλο πίσω από το οποίο μπορούν να κρυφτούν οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων.

«Η απαγόρευση της φυσικής τιμωρίας απλώς θα οδηγήσει στη μεταχείριση των παιδιών με πιο φρικτούς τρόπους - στη συναισθηματική κακοποίηση, την ταπείνωση ή το κλείδωμά τους.»
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα προστασίας όχι μόνο από τη σωματική τιμωρία, αλλά επίσης και από άλλους τύπους απάνθρωπης ή ταπεινωτικής συμπεριφοράς ή μεταχείρισης. Η νομική μεταρρύθμιση πρέπει να συνδεθεί με την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την προώθηση θετικών, μη βίαιων σχέσεων με τα παιδιά. Οι γονείς επιθυμούν να έχουν τα παιδιά τους το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Οι γονείς που χτυπάνε τα παιδιά τους δεν αισθάνονται καλά για αυτό - γενικά αισθάνονται στεναχωρημένοι και ένοχοι. Συνεπώς, οι περισσότεροι από αυτούς καλωσορίζουν τις συμβουλές για το πώς να εμποδίσουν και να λύσουν συγκρούσεις με τα παιδιά τους. Οι πολιτικές θετικής γονικής φροντίδας βοηθάνε τους γονείς να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να κατανοούν, να αποδέχονται και να σέβονται τους κανόνες (πειθαρχία) χωρίς να χρησιμοποιούν κανενός είδους βία, είτε φυσική είτε συναισθηματική. Η απομάκρυνση από το ξύλο και την ταπείνωση των παιδιών και η αντιμετώπισή τους ως άτομα που έχουν δικαιώματα μαζί με τους υπολοίπους από εμάς, βελτιώνει την οικογενειακή ζωή του καθενός.

«Γιατί να ανακατέψουμε το νόμο; Γιατί απλά να μην εκπαιδεύσουμε τους γονείς να απομακρυνθούν από τη χρήση σωματικής τιμωρίας;»
Η κατάργηση τα χρειάζεται και τα δυο. Δεν είναι θέμα επιλογής: Τα ανθρώπινα δικαιώματα υπαγορεύουν ότι τα παιδιά έχουν τουλάχιστο την ίδια νομική προστασία όπως οι ενήλικες - στην οικογένεια και παντού αλλού - τώρα. Ο ίδιος ο νόμος είναι ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο και βέβαια, η μεταρρύθμιση του νόμου που απαγορεύει τη σωματική τιμωρία πρέπει να συνδέεται με εκπαίδευση του κοινού και των γονέων. Μια απαγόρευση θα παρακινήσει τους γονείς να εξετάσουν θετικούς τρόπους εκπαίδευσης των παιδιών τους και θα παρακινήσει τους επαγγελματίες, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ να παράσχουν πόρους και να προσφέρουν αυτή την εκπαίδευση. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι προετοιμασμένο να βοηθήσει τους γονείς και τους επαγγελματίες σε αυτή την προκλητική αποστολή.

«Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εναντίον μιας επίσημης απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας»
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξαρτώνται γενικά από το πόσο αδέξια εκφράζονται οι ερωτήσεις και πόσες πληροφορίες έχουν αυτοί που τις απαντούν. Αν ο κόσμος είναι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα, την υπάρχουσα ανεπάρκεια της προστασίας των παιδιών και τοv σκοπό της απαγόρευσης μπορεί να την υποστηρίξουν. Αλλά έτσι κι αλλιώς, σε αυτό το θέμα όπως και σε άλλα -βία εναντίον των γυναικών, φυλετικές διακρίσεις- οι πολιτικοί πρέπει να ηγούνται, όχι να ακολουθούν την κοινή γνώμη, παραθέτοντας τις απόλυτες υποχρεώσεις τους στα ανθρώπινα δικαιώματα για να διασφαλίσουν ότι ο νόμος παρέχει στα παιδιά, όπως και στους ενήλικες, πλήρη προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους. Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη που έχουν απαγορεύσει όλες τις μορφές σωματικής τιμωρίας, το έχουν κάνει πριν την αποδοχή της κοινής γνώμης, αλλά στη συνέχεια, γρήγορα η κοινή γνώμη άλλαξε υποστηρίζοντας τη νομοθετική αλλαγή. Σε λίγα χρόνια θα κοιτάμε το παρελθόν με απορία για τον καιρό που ήταν νόμιμο και αποδεκτό το να χτυπάμε τα παιδιά.

Κάρτα Τριβιζά για Σωματική Βία

Καμπάνια για την εξάλειψη της σωματικής βίας στο 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο


Καμπάνια για την εξάλειψη της σωματικής βίας
στο 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο
Το 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού πραγματοποίησε καμπάνια κατά της σωματικής βίας στο σχολείο. Με αφορμή εργαστήρια παραγωγής γραπτού λόγου και ζωγραφικής της ΣΤ' Δημοτικού, δημιουργήθηκε φυλλάδιο με ζωγραφιές και λόγια των παιδιών για τη σωματική βία, το οποίο παρουσιάστηκε και μοιράστηκε από το μαθητικό συμβούλιο της ΣΤ' Τάξης σε όλους τους μαθητές του σχολείου με στόχο να διακινηθεί και στους γονείς τους. Το φυλλάδιο αυτό θα σταλεί από τον Συνήγορο και σε άλλα σχολεία με σκοπό να λειτουργήσει ως πρότυπο καλής πρακτικήςγια την ενεργοποίηση μιας σχολικής μονάδας κατά της βίας.  Κατεβάστε το εδώ (.pdf .zip 1,57MB)

Εγχειρίδιο για επαγγελματίες που εκπαιδεύουν ή συνεργάζονται με γονείς


Εγχειρίδιο για επαγγελματίες που εκπαιδεύουν
ή συνεργάζονται με γονείς
Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική Πρόνοιας) και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Παιδιού, δημιούργησαν το εγχειρίδιο «Η εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά» που απευθύνεται σε επαγγελματίες που εκπαιδεύουν ή συνεργάζονται με γονείς.
Το εγχειρίδιο μπορείτε να δείτε εδώ (.pdf .zip 3MB)

Φυλλάδιο - δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

Φυλλάδιο - δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά απο το http://www.somatikitimoria.gr/news.htm#psila

Νέο μονόφυλλο φυλλάδιο του Δικτύου με τον δεκάλογο κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.
Το φυλλάδιο μπορείτε να κατεβάσετε http://www.somatikitimoria.gr/downloads/newdekalogos2_low.zip

Σηκώστε Χέρι κατά της Σωματικής βίας - Βίντεο του Συνήγορου του παιδιού


Μου είπαν ότι είναι σχολείο...

«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»


Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ανοικτή Συζήτηση
Με αφορμή την 30η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών, το Δίκτυό μας διοργανώνει στις 3 Μαΐου 2010  ώρα 12:30 έως 15:00 στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ανοικτή Συζήτηση με θέμα:
«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς
να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»

Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με το περιεχόμενο και τη μέθοδο της εκπαίδευσης στον θετικό γονικό ρόλο, αλλά και το έργο που μπορούν να επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες και άλλοι κοινωνικοί φορείς, σχετικά με την συμβουλευτική προς τους γονείς για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους χωρίς σωματική τιμωρία, αλλά με τη χρήση εναλλακτικών μέσων για την συμμόρφωσή τους.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με παρουσίαση του ενημερωτικού υλικού που έχει παραχθεί μέχρι στιγμής από το Δίκτυο, θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης (Δ.Γεωργιάδης, παιδοψυχίατρος, Σ.Τσίτουρα, κοινωνική παιδίατρος, Κ.Ντινοπούλου, ψυχολόγος – σχολική σύμβουλος, Α.Χαρούπιας, επ. σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής, Μ.Ντάλλα, ψυχολόγος). Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση, που θα συντονίσει ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Συντονιστής του Δικτύου, Γ.Μόσχος.
Καλούνται  εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας που εργάζονται με γονείς, σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων συναφών φορέων, προκειμένου  να παρουσιάσουν τις εμπειρίες, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την εκπαίδευση των γονέων σε θέματα θετικής άσκησης του γονικού ρόλου.
Για τη διευκόλυνση της καταγραφής των απόψεων και προτάσεων των εκπροσώπων Φορέων, Υπηρεσιών, Συλλόγων και Οργανώσεων, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο σύντομο ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στο γραφείο του συντονιστή φορέα του Δικτύου (cr@synigoros.gr) ή να το παραδώσουν στη γραμματεία κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Θα είναι χαρά και τιμή μας να βρεθείτε κοντά μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου

Τρίτη 3.5.2011
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
(Αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη)

Ανοικτή Συζήτηση
«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς
να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»


Πρόγραμμα

12.30:              Χαιρετισμός πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ
12.40:              Παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού, των μηνυμάτων και των εντύπων που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα από το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά
13.00:              Έναρξη ανοικτής συζήτησης με σύντομες εισηγήσεις ομιλητών.
Συντονισμός: Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού
·   Δημήτρης Γεωργιάδης, Παιδοψυχίατρος, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής – Ε.Σ.Υ., «Γονική φροντίδα και οριοθέτηση των παιδιών στη σημερινή εποχή: σχέση με την ψυχική υγεία».
·   Στέλλα Τσίτουρα, Παιδίατρος – Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, Δ/ντρια Κοινωνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο «Π&Α Κυριακού»,    «Ο ρόλος των παιδιάτρων και των κοινωνικών υπηρεσιών στην ανάπτυξη του θετικού γονικού ρόλου».
·   Καλλιρρόη Ντινοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχ. Εκπ/σης, Ph.D. υποψ. Σχολικής Ψυχολογίας, «Ευαισθητοποιώντας την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με το ζήτημα της σωματικής τιμωρίας. Παιδί μου, τα οίδα όλα!!!»
·   Αριστείδης Χαρούπιας, PhD, Ορθοπαιδαγωγός, ε.τ. Σχολικός σύμβουλος ε.α.ε., «Η περίπτωση των παιδιών με αναπηρία και/ή άλλες ιδιαίτερες ανάγκες»
·   Μαρίνα Ντάλλα, Δρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών: «Οικογένειες μεταναστών: Θέματα και εμπειρίες σχετικά με την καταπολέμηση της σωματικής βίας σε βάρος των παιδιών και των εφήβων».
14.00:              Τοποθετήσεις από το κοινό – διάλογος
15.00:              Ολοκλήρωση της συζήτησης




Ψηλά τα Χέρια! 30η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών


Δελτίο Τύπου
14.4.2011

«Ψηλά τα Χέρια!»

Με αφορμή την 30η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών - το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, χρησιμοποιεί φέτος το σύνθημα «Ψηλά τα Χέρια!», υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα της μη βίαιης διαπαιδαγώγησης των παιδιών και προσκαλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά σε μια κοινή προσπάθεια για την οριστική εξάλειψη της βίας από τις καθημερινές σχέσεις στην οικογένεια, στο σχολείο και σε κάθε άλλο χώρο όπου διαβιώνουν τα παιδιά.
Το Δίκτυο, που συγκροτήθηκε τον Οκτώβρη του 2005, έχει ήδη αναπτύξει πολλές ενέργειες και υλικό ευαισθητοποίησης, που παρουσιάζονται εκτενώς μαζί με σχετικές πληροφορίες στον ιστότοπο www.somatikitimoria.gr. Έχει λάβει μέρος στη σχετική εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει πετύχει την αλλαγή της νομοθεσίας, με ρητή απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά (ν.3500/2006 άρθρο 4).
Όμως ο νόμος και οι διακηρύξεις δεν αρκούν. Χρειάζεται να πεισθούν και να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν στην ευθύνη τους μικρά παιδιά, ώστε να αποφεύγουν τη χρήση της βίας και να προσφεύγουν σε πιο αποτελεσματικές και ωφέλιμες μεθόδους διαπαιδαγώγησής τους. Επειδή πολύ συχνά οι γονείς δυσκολεύονται  και δεν γνωρίζουν ποια εναλλακτικά μέσα να χρησιμοποιήσουν για τη συμμόρφωση των παιδιών τους, τα μέλη του Δικτύου επέλεξαν η επόμενη κοινή προσπάθειά τους να εστιαστεί στην υποστήριξη του θετικού γονικού ρόλου, με σχετική ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική προς τους γονείς. 
Εν όψει της προετοιμασίας ειδικών εκδόσεων, εκπαιδευτικού υλικού και σεμιναρίων για γονείς, το Δίκτυο αποφάσισε να διοργανώσει: Ανοικτή Συζήτηση με θέμα:
«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»
Η συζήτηση θα λάβει χώρα την Τρίτη 3.5.2011 στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη), από τις 12.30 έως τις 15:00.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομες τοποθετήσεις επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση με συμμετοχή των προσκεκλημένων εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων (αναλυτικότερο πρόγραμμα ομιλητών επισυνάπτεται).
         Στη συνάντηση καλούνται να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας που εργάζονται με γονείς, σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, κλπ.
Σε μια περίοδο που η έξαρση της βίας απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία, η εκδήλωση αυτή ευελπιστεί να συμβάλει στην πρόληψη της, με την ενίσχυση θετικών πρακτικών.




          

Η παιδική παχυσαρκία «ξεκινά» από τη διατροφή της εγκύου — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Η παιδική παχυσαρκία «ξεκινά» από τη διατροφή της εγκύου — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τα φορολογικά μας δικαιώματα και υποχρεώσεις

Τα φορολογικά μας δικαιώματα και υποχρεώσεις
ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Π., τ. Στέλεχος Υπ. Οικονομικών


Νέο Βιβλίο


Το παρακάτω βιβλίο αποτελεί ανεξάρτητη έκδοση του συγγραφέα
Είναι Ενημερωμένο με τους πρόσφατους Ν.3842/2010, 3888/2010, 3900/2010
Περιλαμβάνει συνδυασμένες διατάξεις:
• Κ.Β.Σ. - Εισοδήματος
• Διοικ. Δικονομίας και πλούσια νομολογία
• Διοικ. Δικαστηρίων με επιλεγμένες αποφάσεις κατ' αντικείμενο

Διαθέτει αναλυτικό ευρετήριο θεμάτων


2108047205 απευθυνθείτε εδώ για απευθείας διάθεση Μαντζάνας Παναγιώτης
Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με Αντικαταβολή


Μπορείτε να το αγοράσετε και εδώ 
http://www.aristotelisbooks.gr/book.asp?cid=3848

Ενημερώστε μας εάν επιθυμείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικό Αντίγραφο ( διατίθεται σε όλες τις μορφές).




2108047205 απευθυνθείτε εδώ για απευθείας διάθεση Μαντζάνας Παναγιώτης


Τα φορολογικά μας δικαιώματα και υποχρεώσεις 
ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ Π., τ. Στέλεχος Υπ. Οικονομικών



Τα Φορολογικά μας Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Τα Φορολογικά μας Δικαιώματα και Υποχρεώσεις



Με αναλύτικό ευρετήριο Θεμάτων




Τα Φορολογικά μας Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο
για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American University διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης με θέμα "Νέες Μορφές Παιδικής και Εφηβικής Κακοποίησης: Δυνατότητες Αντιμετώπισης και Πρόληψης" .

Το συνέδριο θα λάβει χώρα από 16 έως 18 Μαΐου 2011 στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα).

Για περισσότερες πληροφορίες, υποβολή περιλήψεων και το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφθείτε το www.obrela.gr

How consumers’ comfort with sharing via social media can help qualitative researchers

What makes a good Therapist or Counsellor?

What makes a good Therapist or Counsellor?

G-LIFE: Ακόμη μια νέα τραγική ιστορία: 13χρονο αγόρι αυτοκ...

G-LIFE: Ακόμη μια νέα τραγική ιστορία: 13χρονο αγόρι αυτοκ...: "Η αυτοκτονία ενός 13χρονου αγοριού στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στην χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το θέμα παίρνει διαστά..."

Ένα ηχητικό άρθρο για την ομοφυλοφιλία

Ηχητικό άρθρο για το άσθμα και την ψυχολογία



Πρόδρομος Ταράσης

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΦΑΡΟΥ Δωρεάν ελληνικό Ebook απο την Ελένη Σεμερτζίδου



ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΦΑΡΟΥ Δωρεάν ελληνικό Ebook απο την Ελένη Σεμερτζίδου

Οι Ναΐτες πετάχτηκαν δίπλα απο τις Βορειοδυτικές εκδόσεις και τον Γιωργο Τσαντίκο Ελληνικό Δωρεάν Ebook


Πατήστε expand για full screen


Αυτό το βιβλίο δεν έχει Ναΐτες. Πετάχτηκαν δίπλα για κάτι δουλειές και στο πόδι τους άφησαν εννιά ιστορίες, κοινωνικές κατά βάση, αλλά με ερωτική υπόσταση και πλοκή. Ιστορίες φανταστικές, εμπνευσμένες όμως από την καθημερινότητα, από δυο κουβέντες, μια εικόνα, ένα σύνθημα σε έναν τοίχο, ένα μονόστηλο εφημερίδας. Ιστορίες υπερβολικές και αληθινές ταυτόχρονα, που αν οι ήρωές τους ήταν αληθινοί, ίσως να ήθελαν να τις ζήσουν έτσι όπως περιγράφονται.Μέχρι να επιστρέψουν οι Ναΐτες, αφήστε σημείωμα κάτω από την πόρτα.

Θα το βρείτε και ράφια της Πρωτοπορίας εαν θελετε ενα hardcopy

Η παιδική παχυσαρκία «ξεκινά» από τη διατροφή της εγκύου — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Η παιδική παχυσαρκία «ξεκινά» από τη διατροφή της εγκύου — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ANNA VISSI NEWS: Άννα Βίσση Unplugged @ Κύπρος 27/4/2011

ANNA VISSI NEWS: Άννα Βίσση Unplugged @ Κύπρος 27/4/2011: "Το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά» παρουσιάζει σε μια ξεχωριστή συναυλία την Άννα Βίσση Unplugged «Για το δικαίωμα των παιδιών να ονειρεύονται..."

Ψυχοθεραπεία για εφήβους

Ψυχοθεραπεία για εφήβους

Ψυχολογική στήριξη σε εφήβους.

2102750082

Ψυχοθεραπεία, Εφηβοι.

Τετραήμερο εκδηλώσεων για την ψυχική Υγεία

Η Κατερίνα Λέχου και η Ναταλία Δραγούμη ταξιδεύουν στη Γκάνα

ΚΕΘΕΑ

ΚΕΘΕΑ

Άρθρα Newsletter
Το πρόβλημα της εξάρτησης μέσα απ’τα μάτια μιας συντρόφου



ΣΥΝΕΞΑΡΤΗΣΗ” … ΤΕΛΟΣ!

ActionAid Hellas

ActionAid Hellas

eshop.actionaid.gr - Homepage

eshop.actionaid.gr - Homepage

facebook

Παρουσίαση της Action Aid απο το http://www.actionaid.gr/Whoiswho

Μέρος Ποιοτικής έρευνας που σχεδίασα και πραγματοποίησα.

MEGA TV: EFFIE AWARDS 2010 -

MEGA TV: EFFIE AWARDS 2010 -

Η απονομή των effie awards.

Η έρευνα που παρουσιάζεται την έχω σχεδιάσει και πραγματοποιήσει εγώ για την MRB HELLAS.

Δημοσιεύσεις μου θα βρείτε

Δημοσιεύσεις μου θα βρείτε

www.asante.gr στηλη Ιατρικα
www.dietup.gr στηλη Ψυχική Υγεία
www.amarsysia.gr υγεία
http://www.effie.gr/Home.aspx ( έρευνες)



Μερικές από τις δημοσιεύσεις μου στον τομέα της έρευνας.

Μερικές από τις δημοσιεύσεις μου στον τομέα της έρευνας.




Ανθεκτικές στα αντιβιοτικά οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ανθεκτικές στα αντιβιοτικά οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Ειδικές τιμές για τους ασφαλισμένους ταμείων τραπε...

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Ειδικές τιμές για τους ασφαλισμένους ταμείων τραπε...: "Το γραφείο μας με δική του πρωτοβουλία παρέχει μειωμένες τιμές στο 40% για όλες τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους των ταμείων των τραπεζών. ..."

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Δεξιότητες και τεχνικές στην ομαδική ψυχοθεραπεία ...

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτης στο Μαρούσι: Δεξιότητες και τεχνικές στην ομαδική ψυχοθεραπεία ...: "Δεξιότητες και τεχνικές στην ομαδική ψυχοθεραπεία Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές που ειδικεύονται ή έχουν ειδικευθεί στην ομ..."

Το σύνδρομο της Νυχτερινής Υπερφαγίας | diet up

Το σύνδρομο της Νυχτερινής Υπερφαγίας | diet up

βορειοδυτικές εκδόσεις: Ιωάννα Μπουραζοπούλου - Η ενοχή της αθωότητας

βορειοδυτικές εκδόσεις: Ιωάννα Μπουραζοπούλου - Η ενοχή της αθωότητας: "Η παρακάτω ανάρτηση είναι από τον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη, που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στους σελιδοδείκτες σας. Εμείς απλώς αντιγράφουμε, γ..."

βορειοδυτικές εκδόσεις: Οι Ναΐτες πετάχτηκαν δίπλα

βορειοδυτικές εκδόσεις: Οι Ναΐτες πετάχτηκαν δίπλα: "ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΕΣ αναζητήστε το στην Πρωτοπορία Γιώργος Τσαντίκος Οι Ναΐτες πετάχτηκαν δίπλα ..."

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Υπάλληλος απολύθηκε λόγω υπερβολικής χρήσης του Facebook — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Υπάλληλος απολύθηκε λόγω υπερβολικής χρήσης του Facebook — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

ΚΕΘΕΑ

ΚΕΘΕΑ

sunflower project
Νεοι και HIV
ΝΕΟΙ ΚΑΙ HIV ΛΟΙΜΩΞΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Θεραπεία για αρκετούς τύπους καρκίνου ώς το 2020 — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Θεραπεία για αρκετούς τύπους καρκίνου ώς το 2020 — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Η γη ειναι το σπιτι μας ΚΕΘΕΑ MOSAIC


                          
  «Η Γη είναι το σπίτι μας»
Τι συμβαίνει στο περιβάλλον του πλανήτη;
Πόσο ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι και κυρίως ενεργοί πολίτες είμαστε;
Τελικά μπορούμε όλοι μας να προστατεύουμε καθημερινά το σπίτι μας, τη γη;

Το Κέντρο Γειτονιάς Νέων (16-30 χρ.) του ΚΕΘΕΑ MOSAIC, σας καλεί την Τρίτη 19 Απριλίου  στο χώρο του ( Μαγνησίας 28 και Ζολιώτη 2, περιοχή
Αγ. Παντελεήμονας) σε ανοιχτό σεμινάριο για να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω θέματα διοργανώνοντας εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θόλο με στόχο να παρακολουθήσουμε την  τρισδιάστατη ταινία:

«Η Γη είναι το σπίτι μας»

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΝΕΩΝ
ΚΕΘΕΑ MOSAIC
210-8256944                  

www.asante.gr

Πρώτη ανακοίνωση για εκδηλωση ενδιαφέροντος Σεμινάριο Ψυχοσωματικά Συμπτώματα

Πρώτη ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος Βιωματικού και θεωρητικού Σεμιναρίου "Ψυχοσωματικά Συμπτώματα και Αντιμετώπιση"

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για τη θεματολογία και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις ψυχολογίας.
Ώρες Σεμιναρίου : 6
Τιμή Σεμιναρίου 30 ευρώ
Τιμή για φοιτητές 20 ευρώ

Πληροφορίες

prodromos_tarasis@hotmail.com
2102750082



Δεξιότητες και τεχνικές στην ομαδική ψυχοθεραπεία Σεμινάριο


Δεξιότητες και τεχνικές στην ομαδική ψυχοθεραπεία


Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές που ειδικεύονται ή έχουν ειδικευθεί στην ομαδική ψυχοθεραπεία και ενδιαφέρονται να εξελίξουν περισσότερο τις δεξιότητές τους ως θεραπευτές ομάδας και να αναπτύξουν το προσωπικό τους θεραπευτικό στυλ.  Με την προβολή αποσπασμάτων (dvd) θεραπευτικής διεργασίας θα επεξεργαστούμε εμπειρικά και βιωματικά παραμέτρους της ομαδικής ψυχοθεραπείας όσον αφορά:

Α) τη διαδικασία: έναρξη θεραπευτικής ομάδας, θεραπευτικό συμβόλαιο, ένταξη – υποδοχή νέου μέλους σε προϋπάρχουσα ομάδα, ένταξη στην ομάδα μέλους με σοβαρή ψυχοπαθολογία, (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, οριακή διαταραχή, προσωπικότητας, ψυχωτική διαταραχή, σεξουαλική κακοποίηση, κ.λ.π.) και θεραπευτική αντιμετώπιση, εστίαση στη διεργασία (στο «εδώ και τώρα»), διαπραγμάτευση οικονομικών, έναρξη και κλείσιμο συνεδρίας,
Β) τη δυναμική: αναγνώριση μοτίβου συναισθηματικής συνδιαλλαγής και αναβίωση του στην ομάδα, θέματα μεταβίβασης, π.χ. έντονα θετικά συναισθήματα ή θυμός προς τον θεραπευτή, καλλιέργεια ομαδικής συνοχής, διαχείριση σύγκρουσης μελών, θεραπευτής και σχέση ζευγαριού, αντιμετώπιση «δύσκολου θεραπευόμενου», διαχείριση «αντίστασης», αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ο λόγος του αρχάριου και προχωρημένου θεραπευόμενου ως ένδειξη της φάσης που βρίσκεται,

Γ) τις τεχνικές: διαπραγμάτευση για κανόνες λειτουργίας της ομάδας, ανάπτυξη τεχνικών κοινωνικοποίησης, ανάλυση ονείρων, πρόβλεψη εξελίξεων, αυτοαποκάλυψη θεραπευτή, εντοπισμός αλλαγής, ασκήσεις εντός και εκτός ομάδας,

Δ) την ένταξη στην ομάδα μέλους με σοβαρή ψυχοπαθολογία  και θεραπευτική διεργασία.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οργάνωση και συντονισμός σεμιναρίου: Τσαμπίκα Μπαφίτη, M.Sc., Ph.D.,
 Κλινική & Σχολική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια (ECP)

Ημερομηνίες: 14-15 Μαΐου 2011 & 28-29 Μαΐου 2011
               ώρες:10.00-17.00  (Σύνολο: 28 ώρες)
Κόστος:300€ -για εκπαιδευόμενους 250€-έκπτωση 10% για ομαδική εγγραφή (άνω των 3 ατόμων)

Τόπος διεξαγωγής: Εκ των Ένδον – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
Στουντίου 10Β, Μαρούσι
Δηλώσεις Συμμετοχής:
Γραμματεία: κα Κατερίνα Μανώλη τηλέφωνο: 210-8033287 Φαξ: 210-8031341 E-mail: info@ektonendon.gr

«Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» σεμινάριο


Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:

 «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες»

Εισηγήτρια : Μπιζάνου Ντένια, ψυχολόγος –ψυχοθεραπευτής
Επιστημονική Υπεύθυνη : Κατερίνα Κοτσιρίλου, ψυχοπαιδαγωγός-ψυχοθεραπεύτρια

Σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία) θα αναφερθούμε στους εξής τομείς:

1.    Ιστορική αναδρομή: Από πού άρχισε ο κλάδος των Μαθησιακών Δυσκολιών – Η διαφοροποίηση από τις Μαθησιακές Δυσκολίες σε σχέση με τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.

2.    Διαγνωστικά μέσα που χρησιμοποιούνται και ποια από αυτά έχουμε σταθμίσει στην Ελλάδα. Ποια είναι η χρησιμότητά τους σε σχέση με την αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών.

3.    Ειδικές ασκήσεις, ειδικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση αυτών των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.

4.    Παρουσίαση περιστατικών.
  •     Τόπος Διεξαγωγής: Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων
  •      Ημέρα/Ώρες: Έναρξη Τετάρτη 4 Μαΐου, και κάθε Τετάρτη του Μαΐου: 11, 18 και 25/5 2011,  19.00-21.00.  Σύνολο ωρών : 8
  •      Κόστος συμμετοχής: 160,00€.
 Σημείωση: Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση μέχρι την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 στη Γραμματεία του Εργαστηρίου, Τηλ. 210-8063665, 210-6129290, Fax: 210-8062113, E-mail: info@ergastirio.eu

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Κονίτσης 33, 15125 Μαρούσι
Τηλ. 210-8063665, 6129290, Fax: 210-8062113, e-mail: info@ergastirio.eu
Site: www.ergastirio.eu


Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ψυχοσωματικά συμπτώματα: ο καινούριος σας σύμμαχος


Ψυχοσωματικά συμπτώματα:
 ο καινούριος σας σύμμαχος
PDFΕκτύπωση

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ακούν από το γιατρό τους να τους λέει 

«Οι εξετάσεις σου είναι μια χαρά. Αυτό που έχεις είναι ψυχολογικό». 

Η αντίδραση των περισσότερων ασθενών είναι να κάνουν ότι μπορούν

 για να εξαλείψουν το σύμπτωμα, κάτι που φυσικά οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει οδηγήσει τους περισσότερους 

ανθρώπους να μην εκφράζουν τα συναισθήματά τους. 

Φυσικά, για να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματά του

 θα πρέπει πρώτα να τα έχει αναγνωρίσει: χρονοβόρο! 

Είναι τόσες πολλές οι ώρες εργασίες και τόσες πολλές 

οι υποχρεώσεις που έχουν περισσότεροι από εμάς, 

που το να «αισθανθούν» και να «βιώσουν» φαντάζει πολυτέλεια!


Έτσι λοιπόν, το σώμα καλείται να κάνει τη δύσκολη δουλειά.

 Να αντιδράσει ανθρώπινα σε κάτι απάνθρωπο! 

Να εξωτερικεύσει το συναίσθημα, που για τόσο 

καιρό ήταν ξεχασμένο. Καταπίεση, άγχος, 

συγκρούσεις, πιέσεις… όλα πρέπει να ξεχαστούν,

 να καταχωνιαστούν, να ξεπεραστούν. 

Το σύμπτωμα, λοιπόν, έρχεται να μας υπενθυμίζει 

ότι είμαστε ανθρώπινοι.

Το σώμα μέσω του συμπτώματος θυμάται

 ό,τι έχει προσπαθήσει να ξεχάσει ο νους. 

Αποτελεί μόνο την πρόσοψη για κάτι βαθύτερο. 

Το σώμα αποθηκεύει και οι σωματοποιήσεις και 

οι ψυχοσωματικές εκδηλώσεις γίνονται φορείς της

 βιολογικής μνήμης του ανθρώπου. Αυτό που παρουσιάζεται

 στο «εδώ και τώρα» σαν ένα ανησυχητικό και ακατανόητο 

σύμπτωμα, πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί, να διαβαστεί. 

Τα συμπτώματα είναι οι θεματοφύλακες μιας μνήμης που 

είχε απορριφθεί, των συναισθημάτων που έχουν καταχωνιαστεί.

Έτσι, λοιπόν, το σύμπτωμα δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία

 να γίνει ανθρώπινος και να ακούσει τα συναισθήματά του. 

Του δείχνει την ανθρώπινη πλευρά της ζωής! Δυστυχώς, 

οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν 

φαρμακευτική αγωγή εξαλείφοντας έτσι κάθε συναίσθημα και

 χάνοντας την ευκαιρία απλά να είναι ανθρώπινοι.