AddThis Smart Layers

welcome

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σημερα πενθουμε!

Σημερα πενθουμε και μαλλον αυτο σημαινει πια οτι δεν θυμωνουμε μοναχα! Αυτη την αλλαγη δεν την σταματαει μια καλη δηλωση η μια διαψευση. Η εσωτερικοτητα των νεων αυτων συναισθηματων ειναι αυτο που αγνοουν και δεν μπορουν να χειριστουν οι κυβερνητες!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ειδήσεις - Νέα - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - Μήνυμα ανθρωπιάς από τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Ειδήσεις - Νέα - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - Μήνυμα ανθρωπιάς από τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Η αλήθεια για τα ναρκωτικά ένα βίντεο

in.gr - Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, από την Μονάδα Απεξάρτησης «18 Άνω» - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα

in.gr - Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, από την Μονάδα Απεξάρτησης «18 Άνω» - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα

in.gr - Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο διαζυγίου για τους άνδρες - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα

in.gr - Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο διαζυγίου για τους άνδρες - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Βαθμολογία υποψηφίων Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου 2011

Πόση ομοφοβία εισέπραξες σήμερα;

Πόση ομοφοβία εισέπραξες σήμερα;: "Η ομάδα κατά της ομοφοβίας στην εκπαίδευση διεξάγει μεγάλη ανώνυμη έρευνα για τα ομοφοβικά περιστατικά της σχολικής ζωής μας. Πάρε κι εσύ μέρος!"

Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα 



Ανοικτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης διοργανώνει και φέτος το ΚΕΘΕΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).  
Με κεντρικό μήνυμα «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» η φετινή εκστρατεία έχει στόχο να αναδείξει τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων, να στηρίξει εκείνους που στην περίοδο της κρίσης είναι πιο αδύναμοι, εγκλωβισμένοι στον κόσμο των  εξαρτήσεων, στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο. 
Συναυλίες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, ενέργειες ενημέρωσης από πόρτα σε πόρτα, παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, Διεθνές Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων», θα σηματοδοτήσουν τις εκδηλώσεις των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα, θα δώσουν το «παρών» με ενημερωτικό καφενείο, δημιουργικά εργαστήρια, δρώμενα και εκθέσεις, όλα τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑμε έδρα την Αττική, ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί στις 23/6 η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου του ΚΕΘΕΑ, με παρουσίαση των ερευνητικών και απολογιστικών του στοιχείων για το 2010. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  
Και η φετινή καμπάνια ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ, χάρη στην αφιλοκερδή υποστήριξη των ΜΜΕ, φορέων και ιδιωτών, θα υποστηριχθεί με ενθέσεις και καταχωρήσεις σε εφημερίδες, πανελλαδικής και τοπικής κυκλοφορίας, μεbanners σε επιλεγμένα websites, με αφίσες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διανομή ενημερωτικού εντύπου σε πολυκινηματογράφους κ.ά.

Cosmo.gr - Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Cosmo.gr - Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Λίγα λόγια για την Αφηγηματική Θεραπεία και Κοινοτική Εργασία


Λίγα λόγια
για την Αφηγηματική Θεραπεία και Κοινοτική Εργασία
Η Αφηγηματική Θεραπεία είναι μία εξέλιξη των Συστημικών Θεραπειών, κατά άλλους κομμάτι της Συστημικής Θεραπείας και κατά άλλους ένα  βήμα πέρα από αυτήν. Διαμορφώθηκε από την ομάδα του Michael White, αυστραλού οικογενειακού θεραπευτή και του David Epston, νεοζηλανδού οικογενειακού θεραπευτή. Είναι μία θεραπεία που εντάσσεται στην κονστρουξιονιστική παράδοση της ψυχοθεραπείας.
Η πρακτική της έχει τη ζεστασιά της πρακτικής του Rogers αλλά και την ισχυρή δυναμική αλλαγής που φέρει η επικέντρωση στις λύσεις.
Είναι μία θεραπευτική πρακτική που αποφεύγει συνειδητά την ένταξη της προσωπικότητας του ανθρώπου σε νόρμες και βοηθά τον ενδιαφερόμενο να συνδεθεί με τις αξίες του, τα αποθέματά του καθώς και με τους σημαντικούς άλλους της ζωής και της ιστορίας του. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί τις συνθήκες για μια επαναδιήγηση της τρέχουσας ιστορίας του, της παρελθούσας ιστορίας του και των μελλοντικών του δυνατοτήτων, μία επαναδιήγηση η οποία είναι θεραπευτική για το άτομο αλλά και δημιουργός εναλλακτικών τρόπων συνομιλίας του ατόμου με το περιβάλλον του.
        Η πρακτική της, ακριβώς επειδή δίνει έμφαση σε διαφορετικούς τρόπους συνομιλίας των ανθρώπων, είναι ιδανική για την εργασία με μεγαλύτερες συλλογικότητες ανθρώπων.
Όταν αφορά την κοινοτική εργασία, λοιπόν, αξιοποιεί τις ίδιες αρχές με αυτές της θεραπευτικής εργασίας.  Βοηθά τις κοινότητες να συνδεθούν με τις αξίες τους, τα αποθέματά τους και εκείνους τους τρόπους συζήτησης που αναδεικνύουν το υπάρχον δυναμικό τους για λύσεις και ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο η Αφηγηματική Πρακτική καταφέρνει να είναι μία πολιτιστικά ευαίσθητη μορφή κοινοτικής εργασίας.
Για αυτό και σε πολλά μέρη του κόσμου η Αφηγηματική Πρακτική έχει αξιοποιηθεί στη δουλειά με κοινότητες που βιώνουν κρίσεις. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους έχει αξιοποιηθεί είναι:
α) Βοηθώντας παιδιά να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις
β) Βοηθώντας το γεφύρωμα των γενεών σε κοινότητες μεταναστών και μειονοτήτων
γ) Βοηθώντας κοινότητες που υφίστανται σκληρές δοκιμασίες να επανασυνδεθούν με το δυναμικό τους και να αναπτυχθούν οικονομικά και πολιτιστικά.
Αυτή η εργασία έχει γίνει στη Νότιο Αφρική, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, το Νεπάλ, την Παλαιστίνη και αφορούσε παιδιά και κοινότητες που βιώνανε τις συνέπειες της φτώχιας, του AIDS, του πολέμου, φυσικών καταστροφών, κακοποίησης, πλαισίων ζωής όπου υπάρχει χρήση ουσιών κ.οκ. Συγκεκριμένα υλικά ομαδικής και κοινοτικής εργασίας έχουν αναπτυχθεί (όπως Tο Δέντρο της Ζωής, Η Ομάδα της Ζωής, Ο Χαρταετός της Ζωής) και χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με μια μεγάλη ποικιλία αφηγηματικών πρακτικών κοινοτικής εργασίας.
Στο πλαίσιο του σχολείου η Αφηγηματική Πρακτική συνδυάζει τις άμεσες και εστιασμένες σε λύσεις παρεμβάσεις με πρακτικές κινητοποίησης επιμέρους ομάδων ή και του συνόλου της σχολικής κοινότητας (πρακτικές ανάλογες με αυτές που χρησιμοποιεί γενικά στην κοινοτική πρακτική). Βοηθά έτσι τόσο στην επίλυση άμεσων και δύσκολων προβλημάτων όσο και στην γενικότερη αλλαγή του κλίματος του σχολείου προς μία κατεύθυνση πιο κοντά στις προτιμώμενες κατευθύνσεις ζωής των μελών της σχολικής κοινότητας.

Αδάμ Χαρβάτης
Ψυχολόγος, MSc, PhD
Γαριβάλδη 14
546 42 Θεσσαλονίκη
Τηλ.2310-827282
      6974-361096
E-mail: adamharvatis@gmail.com

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ι.
Πρόγραμμα εκπαίδευσης που οδηγεί σε Βασικό Πτυχίο Αφηγηματικής Θεραπείας και Κοινοτικής Εργασίας
(Σύντομη Περιγραφή)

Το πρόγραμμα διαρκεί δύο χρόνια. Περιλαμβάνει:

A) Μία σειρά από 6 εκπαιδευτικά τριήμερα (ανοιχτή εκδήλωση + διήμερο σεμινάριο), που κατανέμονται στο διάστημα δύο χρόνων (2011-12 και 2012-13) και πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.
Οι εκπαιδευτές είναι μέλη του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Dulwich Centre, του διεθνούς εκπαιδευτικού θεραπευτικού κέντρου της Αυστραλίας, που έχει εισηγηθεί την Αφηγηματική Θεραπεία..
           

B) Ενότητα Πιστοποίησης. Αυτή αφορά μία στενή συνεργασία με το Dulwich Centre, η οποία περιλαμβάνει δύο βασικά στοιχεία:
α) Ανάγνωση βιβλιογραφίας και συγγραφή εργασιών.  Αυτή η διαδικασία θα γίνεται σε στενή συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Dulwich Centre, μέσω διαδικτύου (e-leanring).
Καταρχήν η ανάγνωση της βιβλιογραφίας θα αφορά 10 θέματα και θα καταλήξει σε 10 μικρές εργασίες-αναστοχασμούς των 500 περίπου λέξεων (οι οποίες θα αποτελούν στην ουσία απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήσεις που στόχο θα έχουν να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση των συμμετεχόντων με την πρακτική). Η πρακτική αυτή δεν είναι απαραίτητο να είναι κλασσική ψυχοθεραπευτική πρακτική, θα πρέπει όμως να είναι πρακτική.  Για παράδειγμα, μπορεί να αφορά το συντονισμό κάποιας εκπαιδευτικής ομάδας, η οποία θα οργανωθεί και θα συντονιστεί με βάση τις αρχές και τις πρακτικές της Αφηγηματικής Θεραπείας. Το Dulwich Centre και ο συντονιστής του προγράμματος στην Ελλάδα με χαρά θα συζητήσουν τέτοιες προτάσεις από εκπαιδευόμενους.  
Στην πορεία μία από αυτές τις εργασίες θα διευρυνθεί στις 1000 λέξεις και θα αναρτηθεί στο e-learning site του Dulwich Centre.
Η όλη διαδικασία θα καταλήξει σε μία μεγαλύτερη εργασία των 5000 λέξεων με θέμα επιλογής του εκπαιδευόμενου. Αυτή θα είναι και η τελική εργασία, η οποία θα παρουσιαστεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Dulwich Centre, που θα έρθει στην Ελλάδα.
β) Eποπτεία από το Dulwich Centre. Αυτή περιλαμβάνει δύο τηλεφωνικές ή μέσω skype εποπτείες με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Dulwich Centre καθώς και μία τελική "ζωντανή" εποπτεία με το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα έρθει στην Ελλάδα για την παρουσίαση των εργασιών.

            Το κόστος του προγράμματος είναι αυτή τη στιγμή:
          Το κόστος των 6 ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ενοτήτων (180 ευρώ η μια για επαγγελματίες, 130 για φοιτητές για τη φετινή χρονιά με την έγκαιρη πληρωμή της καθεμίας ενότητας) + 1000 ευρώ για τη συνεργασία με το Dulwich Centre η οποία περιγράφτηκε πιο πάνω (ενότητα διπλώματος). Η πληρωμή για την ενότητα πιστοποίησης θα γίνει σε τρεις δόσεις με την έναρξή της κατά το δεύτερο έτος του εκπαιδευτικού προγράμματος.
ΙΙ.
    Επιπλέον στην Ελλάδα υπάρχει:
Α) Διαδικτυακή ομάδα συζήτησης για την Αφηγηματική Θεραπεία. Εκεί θα βρείτε εισαγωγικά κείμενα αφηγηματικής θεραπείας αλλά και κείμενα αφηγηματικής θεραπείας για ειδικά θέματα. Θα βρείτε επίσης το υλικό από τα σεμινάρια αφηγηματικής θεραπείας τα οποία έχουν προηγηθεί καθώς και μέρος από τις εργασίες των σπουδαστών που έχουν ολοκληρώσει το πτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αφηγηματική θεραπεία. Η διεύθυνση της διαδικτυακής ομάδας είναι: http://groups.google.com/group/afhghmatikh-therapeia?hl=el?hl=el

Β) Ομάδα Ενδοεποπτείας για την Αφηγηματική Θεραπεία που λειτουργεί περίπου κάθε 30 μέρες στη Θεσσαλονίκη (η οποία έτσι και αλλιώς είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από το αν συμμετέχει στα σεμινάρια ή όχι).
      Η λογική οργάνωσης των προγραμμάτων Αφηγηματικής Θεραπείας είναι μία λογική που θέλει να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα σε σχέση με αυτήν. Για αυτό και υπάρχει α) η ανοιχτή (δωρεάν) εκδήλωση της Παρασκευής πριν το κάθε σεμινάριο, β) η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς (ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα)  οποιοδήποτε σεμινάριο θέλει καθώς και γ) η ανοιχτή ομάδα ενδοεποπτείας.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

H ώρα της τύχης μας προσπέρασε ραντεβού στις εκλογές


Βιωματικο Εργαστηριο Συναισθηματικησ Νοημοσυνησ Για Παιδια 7-11 Ετών


Βιωματικο Εργαστηριο
Συναισθηματικησ Νοημοσυνησ
Για Παιδια 7-11 Ετών

Στο βιωματικό εργαστήριο τα παιδιά, μέσα από διάφορους τρόπους έκφρασης, όπως το συμβολικό παιχνίδι, τη ζωγραφική, τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι ρόλων, αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή τους, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.
         Οι βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου προσφέρουν ένα δημιουργικό και ασφαλές πλαίσιο για τα παιδιά, με στόχο:
·               την κατανόηση και έκφραση βασικών συναισθημάτων,
·               την αποδοχή και το χειρισμό αρνητικών συναισθημάτων (π.χ. απογοήτευση, θυμός, θλίψη),
·               την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης,
·               την καλλιέργεια της αυτοεπίγνωσης, αποδοχής και εξερεύνησης εαυτού
·               την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων και την ανάπτυξη συναισθηματικής ενσυναίσθησης,
·               την καλλιέργεια γνωστικών δεξιοτήτων, όπως παρατηρητικότητα, συγκέντρωση, φαντασία και μνήμη,
·               τη σημασία της σωστής συνεργασίας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας στο πλαίσιο μιας ομάδας,
·               την επίλυση συγκρούσεων, καθώς και
·               την υιοθέτηση θετικής διεκδικητικής συμπεριφοράς

για παιδιά 7-8 ετών
για παιδιά 9-11 ετών
20 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου
27 Ιουνίου έως 01 Ιουλίου
καθημερινά, 10:00-13:00
καθημερινά, 10:00-13:00

Ώρα προσέλευσης: 09:45
Τόπος: Στουντίου 10Β, Μαρούσι
Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ/παιδί
Μέγιστος αριθμός: 10 παιδιά ανά ομάδα (θα τηρηθεί σειρά
προτεραιότητας)


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.8033287

Υπεύθυνες Βιωματικού Εργαστηρίου
Νίκη Μουλαγιάννη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Νικολέττα Μπόγκα, Σχολική Ψυχολόγος

Αγανακτισμένοι: Σε πολιορκία η Βουλή - ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Αγανακτισμένοι: Σε πολιορκία η Βουλή - ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Το Χαος που θα φερει τις αλλαγες!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ημερίδα ΑΚΜΑ με "Εμείς, οι άλλοι" με επίτιμο καλεσμένο Maurizio Andolfi



Το Α.Κ.Μ.Α., με το συνεχές ενδιαφέρον του να διευκολύνει την ανάδυση ενός δημιουργικού διαλόγου για θέματα που μας αφορούν ως επιστήμονες, ως πρόσωπα και ως μέλη κοινότητας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα την παρέμβαση σε περιθωριοποιημένες οικογένειες (με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, μεταναστών, με πολυπολιτισμικές διαφορές, κλπ).
Θα εστιάσουμε στην ανάγκη επίγνωσης του ειδικού ώστε να διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα των αξιών, παραδόσεων και κοινωνικών πλαισίων των ανθρώπων που του αναζητούν βοήθεια, μέσα από  το να κατανοεί και να επιλύει, τις δικές του προσωπικές εσωτερικές προκαταλήψεις.   

                                          « Εμείς, οι άλλοι»

                         Ημερομηνία : Σάββατο 25 Ιουνίου 2011               
                         Ωρες            :  09.30 π.μ.   -     06.00 μ.μ.
                         Χώρος         :  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
                                                Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα

Καλεσμένος μας θα είναι ο κ. Maurizio Andolfi, Μ.D., Παιδοψυχίατρος, Θεραπευτής Οικογένειας, καθηγητής στην Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza”,
ο οποίος έχει μακρόχρονη σχέση μαζί μας μέσα από την επιστημονική του συνεργασία με τους ιδρυτές του Α.Κ.Μ.Α., Γιώργο και Βάσω Βασιλείου. Ο κ. Andolfi έχει πολύτιμη εμπειρία ως θεραπευτής, δουλεύοντας σ’ όλο τον κόσμο με κατακερματισμένες και περιθωριοποιημένες οικογένειες.

Στη φάση της “αντίστιξης”, καλεσμένοι μας θα είναι ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και ο  
κ. Γεράσιμος Μακρής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σας επισυνάπτουμε ένα σύντομο βιογραφικό των ομιλητών και με τις περιλήψεις των παρουσιάσεων του κ. Andolfi.

Ελπίζουμε ότι η συνάντηση θα μας εμπνεύσει και θα μας ενθαρρύνει, ως επαγγελματίες, να δουλεύουμε δημιουργικά με τους ανθρώπους που δυσκολεύονται σήμερα στον τόπο μας και που συνάμα έχουν τόσα να μας μάθουν.

Για την Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα
Η Υπεύθυνη Οργάνωσης Ημερίδας


Κυριακή Πρωτοψάλτη-Πολυχρόνη
Ψυχολόγος, Μ.Α., C.G.P., E.C.P.,
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θεραπείας Οικογένειας


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ :
Ÿ  Για την καλύτερη οργάνωση της ημερίδας και για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας,  
   παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής με τα στοιχεία σας
   στο επισυναπτόμενο έντυπο και να μας το επιστρέψετε στο Α.Κ.Μ.Α. είτε ηλεκτρονικά    
   (akma@otenet.gr) είτε με φαξ (210 6898438 και 210 9880754).
Ÿ  Όπως και στις άλλες συναντήσεις της Κοινότητας των εκπαιδευομένων/συνεργατών, δεν θα   
    υπάρχει οικονομική σας επιβάρυνση για τη παρακολούθηση της ημερίδας. Το ποσό των 10  
    ευρώ που θα σας ζητηθεί να καταβάλετε κατά την είσοδό σας αφορά την κάλυψη των    
    εξόδων του καφέ …
Ÿ  Ο κ. Andolfi θα μιλήσει στην αγγλική γλώσσα.
Ÿ  Τον τίτλο της ημερίδας τον δανειστήκαμε από το βιβλίο του Γιάννη Κιουρτσάκη   
    (Εκδ.Κέδρος).

Psychology - Android Market

Psychology - Android Market

An app that keeps you right up-to-date with all the latest content featured on the All About Psychology website.

Written and regularly updated by a lecturer in psychology, the all about psychology website is designed to help anybody looking for informed and detailed information on psychology.

Psychiatry News - Android Market

Psychiatry News - Android Market

Εφαρμογή Android για ψυχιατρικά νέα

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και στην Αγγλική δόση.


Android Market εφαρμογή για εφημερεύοντα Φαρμακεία και Νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης

υγεία - Android Market

Εύρεση στο χάρτη των εφημερευόντων Φαρμακείων ανά την Ελλάδα καθώς και των εφημερευόντων Νοσοσκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Περιέχονται ακόμα, πληροφορίες για Κέντρ...

Ειδήσεις - Νέα - Περίθαλψη & Ασφάλιση - Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα

Ειδήσεις - Νέα - Περίθαλψη & Ασφάλιση - Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα

Εφαρμογή ΔΕΗ για τα κινητά | allaboutandroid.gr

Εφαρμογή ΔΕΗ για τα κινητά | allaboutandroid.gr

Real.gr - Time - «Να θέσουμε τέλος στο AIDS»

Real.gr - Time - «Να θέσουμε τέλος στο AIDS»

Συνάντηση αισθήσεων. Ακούω, διαβάζω, αισθάνομαι ...: ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ: ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ;;...

Συνάντηση αισθήσεων. Ακούω, διαβάζω, αισθάνομαι ...: ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ: ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ;;...: "«Απαισιόδοξος είναι αυτός που ακόμα και όταν βρίσκεται ελεύθερος στον αέρα νιώθει περιτριγυρισμένος από κάγκελα» (Walter Winchell)
..."

in.gr - Προδιάθεση στην λιποθυμία έχουν ορισμένοι άνθρωποι - Υγεία - Ειδήσεις - Επιστημονικές Εξελίξεις

in.gr - Προδιάθεση στην λιποθυμία έχουν ορισμένοι άνθρωποι - Υγεία - Ειδήσεις - Επιστημονικές Εξελίξεις

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δείτε καθημερινά τα πρωτοσέλιδα απο τις ημερήσιες εφημερίδες

Πρωτοσέλιδα απο τις εφημερίδες 

Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες από τη ΔΕΗ

ΔΕΗ Α.Ε. - Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ για Android και Iphone

ΔΕΗ Α.Ε. - Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ πρωτοπορεί και παρουσιάζει την εφαρμογή της για συσκευές κινητών τηλεφώνων που δίνει στους χρήστες άμεση, αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Η εφαρμογή της ΔΕΗ για iPhone και Android προσφέρει:

  • Ηλεκτρονική καταχώριση των ενδείξεων του μετρητή
  • Αλλαγή της διεύθυνσης αποστολής του λογαριασμού
  • Πρόσβαση στα συστήματα των τραπεζών που υποστηρίζουν ηλεκτρονική πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ
  • Ενημέρωση για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος
  • Αναζήτηση και εντοπισμό σημείων εξυπηρέτησης πελατών και εξόφλησης λογαριασμών σε όλη την Ελλάδα
  • Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας
  • Επικοινωνία με τη ΔΕΗ για θέματα γενικού ενδιαφέροντος και βλάβες
  • Διασύνδεση με την επίσημη παρουσία της ΔΕΗ στα κοινωνικά δίκτυα (twitter, flickr, YouTube)
  • Ενημέρωση για την τιμή της μετοχής της ΔΕΗ
  • ΔΕΗ Α.Ε. - Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ

Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο ολοκληρωμένο ελληνικό e book

Τι είναι οι ψυχικές παθήσεις

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους απο την lilly

Ελλειμματική Προσοχή- Υπερκινητικότητα

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ - Ελλειμματική Προσοχή- Υπερκινητικότητα

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ - Κατάθλιψη

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ - Κατάθλιψη

Θεραπευτικές προσεγγίσεις στους ασθενείς με νόσο Αλτσχάϊμερ (Alzhaimer) απο το περιοδικό Υγεία και Οικολογία


Θεραπευτικές προσεγγίσεις στους ασθενείς με νόσο Αλτσχάϊμερ (Alzhaimer)
Θεραπευτικές προσεγγίσεις στους ασθενείς με νόσο Αλτσχάϊμερ (Alzhaimer) ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΦΟΥΤΣΙΤΖΗΣ
 Γενικότερα το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση
των ηλεκτρικών φορτίων ανάμεσα στους
προσυναπτικούς και μετασυναπτικούς
 υποδοχείς των νευρικών κυττάρων,
με συνέπεια να μειώνεται η νευρική
δραστηριότητα, ενώ λειτουργεί και
ως ανασταλτικός παράγοντας στην λειτουργία
ενζύμων στον εγκέφαλο (ΑΤΡase, εξοκινάση), τα οποία
είναι απαραίτητα για την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας
 στις ενδοκυτταρικές χημικές αντιδράσεις.
    Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν
απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η
υδροξυτρυπταμίνη, ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια
και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης
την εντερική δραστηριότητα.
    Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες
 καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία,
 οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που
ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κλπ.,
 ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία,
 η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές,
 η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα
 δόντια κλπ., επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα
αλουμινίου στο αίμα.
Σκοπός: Εκτιμάται ότι λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, ο αριθμός των ασθενών
 θα αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια, και θα εκτιναχθεί πάνω από 105
 εκατομμύρια μέχρι το 2050, γίνεται επιτακτική η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής
 θεραπείας ή συνδυασμό αθροιστικών ενεργειών προς αποκατάσταση της νευρονικής
 λειτουργίας. Ένας συνδυασμός ήδη εγκεκριμένων φαρμάκων για άλλες ασθένειες σε
 συνδυασμό με τις εφαρμογές της νανομηχανικής, ενδεικτική μέθοδος βιοκωδικοποίησης
εξοικονομεί χρόνο στην πρόληψη, διάγνωση και μελλοντική αποθεραπεία της νόσου.
Υλικό: Έγινε χρήση της έρευνας των επιστημόνων του Ινστιτούτου Νευρολογικών Ερευνών
 των ΗΠΑ. Η έρευνα της Δήμητρας Γεωργακοπούλου και των συνεργατών της στο Βορειοδυτικό Πανεπιστήμιο του Σικάγου προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία βασική αξιόπιστη
διαγνωστική μέθοδο προκειμένου να ανιχνεύονται ύποπτες αμυλοειδείς πρωτεΐνες
–στα υγρά του σώματος- πάνω από το φυσιολογικό σηματοδοτώντας την πρώιμη
ανίχνευση της νόσου Alzheimer.
Μέθοδος: Το etanercept δοκιμάστηκε σε 50 ασθενείς και σύμφωνα με τους
επιστήμονες το 90% από αυτούς παρουσιάζει σημαντική βελτίωση ακόμη και
λίγα λεπτά μετά την ένεση.
Αποτελέσματα: Η νέα θεραπεία που βασίζεται στο φάρμακο etanercept.
Το παρόν φάρμακο για αρκετά χρόνια χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση
της αρθρίτιδας. Μέρος των φαρμακευτικών του ιδιοτήτων είναι η βελτίωση της
επικοινωνίας των εγκεφαλικών κυττάρων με αποτελέσματα στην αποκατάσταση
των προκληθεισών βλαβών από την νόσο Αλτσχάϊμερ. Η ουσία αποδίδει καλύτερα
όταν ενίεται στον τράχηλο ώστε να δρα άμεσα στην εγκεφαλική περιοχή.
Παράλληλα ανιχνεύθηκαν οι αμυλοειδείς πρωτεΐνες ADDL, που ανιχνεύονται σε
αφύσικα υψηλές ποσότητες στον εγκέφαλο των πασχόντων από Αλτσχάιμερ.
Τα πρωτεϊνικά μόρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση αξιόπιστων
διαγνωστικών τεστ της ασθένειας σε ζώντες ασθενείς. Η δυνατότητα συλλογής
 των πρωτεϊνών (ADDL) από το εγκεφαλονωτιαίο υγρό (ΕΝΥ) είναι αποτρεπτική,
 αποκλειστικά και μόνο λόγο της μικρής δειγματοληψίας. Η βιοκωδικοποίηση
(biobarcode) προσδίδει το πλεονέκτημα της ευαισθησίας, συγκεκριμένα κάθε μόριο
ADDL ενώνεται από ζεύγος διαφορετικών αντισωμάτων. Το ένα αντίσωμα
προσκολλάται σε ένα μεγάλο μαγνητισμένο σωματίδιο, ενώ το άλλο προσκολλάται
 σε ένα νανοσωματίδιο χρυσού το οποίο είναι επικαλυμμένο με χιλιάδες έλικες DNA.
    Μόλις παγιδευθεί με αυτή την μέθοδο και καθιστά την πρωτεΐνη, μαγνητική κάθε
 ADDL μπορεί να μετακινηθεί σε ένα σημείο ενός δοκιμαστικού σωλήνα με τη βοήθεια
ενός μαγνητικού πεδίου. Κατόπιν, οι έλικες του DNA απελευθερώνονται χημικά από
 τον χρυσό και μετρώνται ώστε να διαπιστωθεί η συγκέντρωση της πρωτεΐνης ADDL.
Η ομάδα χρησιμοποίησε την εν λόγω τεχνική για να εντοπίσει τα μόρια ADDL
στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό 15 ασθενών που είχαν χάσει τη ζωή τους από την νόσο
 η οποία διαγνώστηκαν μετά τον θάνατό τους, και έκαναν το ίδιο σε αυτοψία για
μια ομάδα ατόμων παρόμοιας ηλικίας που είχαν πεθάνει αλλά όχι εξαιτίας της.
 Διαπιστώθηκε ότι το εγκεφαλονωτιαίο υγρό των ασθενών που έπασχαν από Alzheimer
 περιείχε πολύ περισσότερη ADDL σε σχέση με τη συγκέντρωση που παρατηρείται
 σε μη πάσχοντες.
Συμπεράσματα: Αν και αποδυκνείεται βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των
ασθενών ώστε αρκετοί επιστήμονες τονίζουν ότι ο αριθμός των ασθενών στους
οποίους έγιναν οι δοκιμές είναι μικρός ώστε να επιτρέψει να διεξαχθούν ασφαλή
συμπεράσματα. Το ενδιαφέρον όμως παραμένει αμείωτο για την συνέχιση των
προσπαθειών. Οι αναφορές έχουν αποδείξει την μελλοντική τεκμηριωμένη επιστημονική βάση.
 Παράλληλα η προσπάθεια για γρήγορο αξιόπιστο και έγκυρο διαγνωστικό έλεγχο εντοπίζεται
στην βιοκωδικοποίηση, τεχνική ιδιαιτέρως ευαίσθητη στην παρουσία και εντοπισμό των
 πρωτεϊνών. 

Κινητοποίηση κατά του AIDS ζητά ο Ομπάμα από τη διεθνή κοινότητα — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Κινητοποίηση κατά του AIDS ζητά ο Ομπάμα από τη διεθνή κοινότητα — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ποιοι είναι οι γιατροί χωρίς σύνορα

Μερίδιο στη μοναξιά μου: Ζώντας με την ανθεκτική φυματίωση


Μερίδιο στη μοναξιά μου: Ζώντας με την... by msfgreece

Η Χάπινες Ντλαμίνι ζει στην περιοχή Εμχλαμπένι της Σουαζιλάνδης. Είναι 31 ετών και οροθετική, ενώ πάσχει και από πολυανθεκτική φυματίωση. Έχει μία τετράχρονη κόρη, τη Νοκουένζα και έναν γιο, έντεκα ετών.
Περισσότερες πληροφορίες και χάρτης με τα προγράμματα των ΓΧΣ http://bit.ly/h9gPc3

Είναι ώρα της παράστασης στο τσίρκο Zip-zap στο Κέιπ Τάουν. Όλα αυτά τα παιδιά είναι οροθετικά.


Δίνουμε τη δυνατότητα για πιο υγιή ζωή με... by msfgreece

Είναι ώρα της παράστασης στο τσίρκο Zip-zap στο Κέιπ Τάουν.
Όλα αυτά τα παιδιά είναι οροθετικά.
Αυτό ωστόσο δεν τα εμποδίζει να έχουν

www.msf.gr
 μια πολύ δραστήρια και δημιουργική ζωή,χάρη στο ότι λαμβάνουν όλα αντιρετροϊκή θεραπεία

Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ


Τα Θεραπευτικά Προγράμματα

Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ απευθύνονται τόσο στους χρήστες ουσιών όσο και στις οικογένειές τους, είναι δωρεάν και στηρίζονται στην αντιμετώπιση της εξάρτησης χωρίς φαρμακευτικές ουσίες και στην εθελούσια προσέλευση και ενεργητική συμμετοχή του ατόμου. Οι παρεμβάσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των διαφορετικών πληθυσμών εξαρτημένων χρηστών στους οποίους απευθύνονται (ενήλικες, έφηβοι, φυλακισμένοι και αποφυλακισμένοι, μητέρες, μετανάστες κλπ.)




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΘΕΑ
Εφήβων - νεαρών ενηλίκων
Απεξάρτηση από αλκοόλ
& τυχερά παιχνίδια

Tηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Yποστήριξης KEΘEA IΘAKH 1145

Tηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Yποστήριξης KEΘEA IΘAKH 1145

Mε αστική χρέωση από κάθε σημείο της Eλλάδας, το 1145 απευθύνεται σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Παρέχει ενημέρωση για θέματα που αφορούν
τις ναρκωτικές ουσίες και πληροφόρηση για υπηρεσίες αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλη τη χώρα. Προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσα από τη διαδικασία της ενεργητικής ακρόασης και της συζήτησης σε κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η υπηρεσία εγγυάται το απόρρητο των
πληροφοριών και το σεβασμό στο δικαίωμα της ανωνυμίας. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 21:00.

Ορθή χρήση αντιβιοτικών απο τον ΕΟΦ

in.gr - Επιβεβαιώνεται ο ρόλος των γονιδίων στον κίνδυνο κατάθλιψης - Υγεία - Ειδήσεις - Επιστημονικές Εξελίξεις

in.gr - Επιβεβαιώνεται ο ρόλος των γονιδίων στον κίνδυνο κατάθλιψης - Υγεία - Ειδήσεις - Επιστημονικές Εξελίξεις

UNICEF - ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ

UNICEF - ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ

UNICEF - ΓΙΝΕ ΝΟΝΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DELPHINE

UNICEF - ΓΙΝΕ ΝΟΝΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DELPHINE

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Lifo Team - ΛΕΝΑ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ - H θλίψη τού να τρως μόνος

Lifo Team - ΛΕΝΑ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ - H θλίψη τού να τρως μόνος

Αυστραλία: Απεξάρτηση από κοινωνικά επιδόματα – είσοδος των αναπήρων στην εργασία

Αυστραλία: Απεξάρτηση από κοινωνικά επιδόματα – είσοδος των αναπήρων στην εργασία

Προβλήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού

Πείτε μας τι να του κόψουμε...

Πώς καταλαβαίνεις αν κόλλησες HIV:

Πώς καταλαβαίνεις αν κόλλησες HIV:

hiv.gr

hiv.gr

Σύνταγμα σήμερα




Protesters demonstrate in front of the Greek Parliament (AFP, Aris Messinis)

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

free ebook ψυχολογίας


ΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
by
VASIA ATSALI
PRODROMOS TARASIS



http://www.smashwords.com/extreader/read/38961/1/oriakhe-diatarachhe-tes-prosopikhotetas



Το χαρούμενο χταπόδι




free ebook, ελληνικό, ελληνικά, free ebook ψυχολογιας

ένας επίκαιρος στίχος

τα μεγάφωνα ανοιγμένα, τέρμα οι ενισχυτές, και τα χείλη μου ραμμένα με αόρατες κλωστές, πες μου μάνα τι να κάνω για να βγω απο τη σιωπή...ας με γένναγες ρουφιάνο δίχως πέτσα και ντροπή, μια ζωή πίσω απ τα φώτα, στη ντροπή στις προσβολές, τι μου φταίει? τράβα ρώτα και άμα μάθεις μου το λές ... Α.Πάνου

5η Αντιρατσιστική Γιορτή σήμερα στο πάντειο

Athens Pride

Athens Pride

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Real.gr - Υγεία - Ορφανά 16,6 εκ. παιδιά λόγω AIDS

Real.gr - Υγεία - Ορφανά 16,6 εκ. παιδιά λόγω AIDS

03-06-2011:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης σχετικά με σύλληψη ατόμου για πορνογραφία ανηλίκων - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Ελληνική Αστυνομία

03-06-2011:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης σχετικά με σύλληψη ατόμου για πορνογραφία ανηλίκων - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Ελληνική Αστυνομία

Ποσοστό γονιμότητας των Εφήβων στην Ελλάδα απο το 1990

Στατιστικά για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες στις Η.Π.Α απο το 1984

I live for me σωματίο υποστήριξης ανθρώπων με καρκίνο και χρόνια νοσηματα

I live for me

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Αφίσα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, να γιορτάσουμε τη ζωή με τις «Ιστορίες Δύναμης», των νικητών της ζωής! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων Δούκα, στον πολιτιστικό/συνεδριακό χώρο Δαΐς, οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου και ώρα 17.00 μ.μ.


Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ' όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνέχεια διαδόθηκε σ' όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, ως μια γιορτή της Ζωής και γιορτάζεται με διάφορα events & εκδηλώσεις.


Οι συμμετέχοντες σ' αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική! Στα πλαίσια αυτά θα διοργανωθεί μέσω της Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" (www.bestrong.org.gr), για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχετική εκδήλωση, με τον τίτλο «Ιστορίες Δύναμης».


Στόχος της εκδήλωσης, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά και την απομυθοποίηση του ως θανατηφόρο νόσο. Η εκδήλωσή μας έχει ενταχτεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day (www.ncsd.org).


Σε αυτή θα συμμετέχουν καταθέτοντας την προσωπική τους ιστορία όχι μόνο οι επιζώντες του καρκίνου, αλλά και οι εμπλεκόμενοι με αυτόν (οικείο περιβάλλον, ψυχολόγοι, γιατροί), που θα καταθέσουν την δική τους ιστορία, μέσα από την ανθρώπινη υπόστασή τους. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το κοινό, χωρίς είσοδο.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή/υποστήριξη και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που παρέχουν υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται με το καρκίνο όπως: ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ «I LIVE FOR ME», «EUROPA DONNA HELLAS», «ΠΑΛΜΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ & ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΕΦΙ», ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ «ΕΛ.Α.ΖΩ» (Ελπίζω, Αγωνίζομαι - Ζω) από την Κύπρο .


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οργάνωσή μας σε συνεργασία με την δικηγορική εταιρεία «Αλέξανδρος Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες» (www.krystallidis.gr), η οποία αναλαμβάνει την νομική υποστήριξή μας χωρίς αμοιβή, θα ανακοινώσει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να σταματήσει οριστικά ο κοινωνικός διασυρμός και η καταρράκωση της ψυχολογίας των καρκινοπαθών, από τη δημόσια παρουσίαση της ασθένειας με τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό της «επάρατης» νόσου ή άλλου συνώνυμου. Θεωρούμε ότι η χρήση της συγκεκριμένης ή παρόμοιας λέξης από τα μέσα ενημέρωσης, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο, οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο τους ασθενείς ή αυτούς που αναρρώνουν από τον καρκίνο ή το οικείο περιβάλλον και με βεβαιότητα τους οδηγούν σε συναισθηματική αλλά και πραγματική ανασφάλεια και τελικώς, στην απόγνωση.


Τέλος η βραδιά θα κλείσει με μουσική συναυλία, από το συγκρότημα της οργάνωσης «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», τους “Be Strong Band”, όπου ο τραγουδιστής-στιχουργός-συνθέτης Σάκης Μαξούτης, είναι ο ίδιος επιζών του καρκίνου και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το τραγούδι της οργάνωσης με τον ομώνυμο τίτλο “ΜΕΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”!


ΧΟΡΗΓΟΙ

O ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ. ως χορηγός της εκδήλωσής μας, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες 10 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες & 10 αιματολογικές εξετάσεις Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) εντελώς δωρεάν, κατόπιν κλήρωσης. Τέλος σε όλους τους εμπλεκομένους με τον καρκίνο, αλλά και το οικείο περιβάλλον τους (γονείς, αδέλφια, συζύγους), θα παρέχει μια εκπτωτική κάρτα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας με προνομιακές τιμές.


Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που συμμετέχουν με την παρουσία τους, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα: ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ, ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΕ, EVMARIA, AIR TICKETS.GR, IASIS, ΒΟΡΕΙΝΗ, 101.3 FM ΔΙΕΣΗ, ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ, 3Ε COCA COLA, ΙΑΣΙΣ, GREEKADVENTURE.GR


Οδηγίες Πρόσβασης

Το συνεδριακό κέντρο φιλοξενεί 450 συμμετέχοντες. Διαθέτει δυνατότητα μετάφρασης για τις ξενόγλωσσες παρουσιάσεις και προσφέρει δυνατότητα Parking.


Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δαΐς
Tέρμα οδού Σωρού (δίπλα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα)
Παράδεισος Αμαρουσίου
Τηλ. (210) 618 60 60 - (210) 618 60 60
Fax: (210) 618 60 66


Α) ΜΕ ΙΧ: Βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΚΗΦΙΣΙΑΣ με κατεύθυνση προς Κηφισιά και ακολουθείτε τις πράσινες ταμπέλες για την Αττική Οδό. Στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ο παράδρομος της Αττικής οδού (προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος), ονομάζεται οδός ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ. Εκεί, στρίβετε δεξιά. Στο τέρμα της οδού ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ συναντάτε την οδό ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, όπου και στρίβετε αριστερά. Στο τέρμα αυτής, ο κάθετος δρόμος είναι η οδός ΣΩΡΟΥ. Στρίβετε δεξιά , την ακολουθείτε και στο τέλος του δρόμου θα βρείτε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δαΐς.
Β) ΜΕΣΩ ΗΣΑΠ: Κατεβαίνετε στη στάση ΜΑΡΟΥΣΙ. Κατόπιν, έξω ακριβώς από τον σταθμό, επιβιβάζεστε στο τοπικό λεωφορείο νούμερο 030 ή 040. Αποβίβαση στη στάση Εκπαιδευτήρια Δούκα.
Γ) ΜΕ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Από το κέντρο της Αθήνας, επιβιβάζεστε στο λεωφορείο: Α7 Κάνιγγος- Κηφισιά. Στη Λεωφόρο ΚΗΦΙΣΙΑΣ, κατεβαίνετε στη στάση ΚΑΝΑΤΑΔΙΚΑ. Από εκεί, παίρνετε το λεωφορείο νούμερο 448 (Στ. Αμαρουσίου-Άνω Βριλήσσια) και αποβιβάζεστε στη στάση ΣΧΟΛΕΙΟ (έξω από το Δαΐς).
Δ) ΜΕΣΩ ΜΕΤΡΟ: Κατεβαίνετε στο σταθμό ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ. Ακριβώς έξω από το σταθμό, επιβιβάζεστε στο λεωφορείο νούμερο 411 (Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας - Σισμανόγλειο - Χαλάνδρι). Σταματάτε στη στάση ΣΧΟΛΕΙΟ (έξω από το Δαΐς).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ from ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ on Vimeo.