AddThis Smart Layers

welcome

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εκπαίδευση Στη Συστημική Ψυχοθεραπεία ΛΟΓΩ ΨΥΧΗΣ


Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία
 
    Ανακοίνωση 
     Εκπαιδευτικών     
   Προγραμμάτων
Το ‘Λόγω Ψυχής’- Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία ανακοινώνει την συνέχιση των δύο κλινικών προγραμμάτων του τον Οκτώβριο του 2012.

1. Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Τετραετές πρόγραμμα σχεδιασμένο βάσει αυστηρώνευρωπαϊκών προδιαγραφών. Εφαρμογές σε άτομα, οικογένειες, ζευγάρια και ομάδες. Ειδίκευση εμπλουτισμένη (ι) με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, (ιι)τις παραδοχές της αφηγηματικής ψυχολογίας και (ιιι) τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών για τον εγκέφαλο (SANE-System Attachment Narrative Encephalon).

Κάτοικοι εκτός Αττικής θα γίνονται δεκτοί για το αντίστοιχο Πρόγραμμα Περιφέρειας που ξεκινά από τον Οκτώβριο του 2012. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας.

2. Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Διάγνωση.Τριετές πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωστά ψυχομετρικά και προβλητικά τεστ για ενήλικες (TAT, Rorschach, MMPI, Γενεόγραμμα, Sentence completion). Μονοετή προγράμματα α) για τη διάγνωση μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά (CAT, Fairy tale test, Ζωγραφική, μέσα ανίχνευσης μαθησιακών δεξιοτήτων και αδυναμιών, Μεταφων-τεστ, Α-τεστ, Αθηνά τεστ διάγνωσης δυσκολιών μάθησης, κ.ά.) και β) την αξιολόγηση της δυναμικής της οικογένειας με εξειδικευμένα ερωτηματολόγια.

Το Ινστιτούτο προσφέρει εξειδικευμένους κύκλους σεμιναρίων για επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου της ψυχικής υγείας, καθώς και σεμινάρια για το ευρύ κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα και σεμινάρια στην ιστοσελίδα www.logopsychis.gr______________________________________________

Επιστημονικά υπεύθυνοι του Ινστιτούτου και των προγραμμάτων ειδίκευσης είναι οι:

Γιώργος Kαλαρρύτης, MMedSci, Τσαμπίκα Μπαφίτη, MSc, PhD, Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD

Κλινικοί Ψυχολόγοι και Συστημικοί Ψυχοθεραπευτές με μακρόχρονη εκπαιδευτική και εποπτική εμπειρία. Μέλη, μεταξύ άλλων, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), της European Family Therapy Association (EFTA-CIM). Κάτοχοι του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ΕCP).

Δεν υπάρχουν σχόλια: