AddThis Smart Layers

welcome

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάριο Ψυχογενετικό Σύστημα: Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε;


Ψυχογενετικό Σύστημα:
Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε;


Εισαγωγικό Αυτοτελές Σεμινάριο - 1ο  Επίπεδο:
3&5&6 Οκτωβρίου

Εκπαίδευση στο Ψυχογενετικό Σύστημα- 2ο Επίπεδο:
6-7 Οκτωβρίου


‘Ένα εξαιρετικά χρήσιμο και ενδιαφέρον σεμινάριο διοργανώνεται με εισηγήτρια την Phyllis B. Jenkins, MA, LMFT, CGP, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια & θεραπεύτρια Ψυχογενετικού Συστήματος και Redecision, με θέμα : «Γιατί επιλέγουμε τον σύντροφο που επιλέγουμε;”

Το Ψυχογενετικό Σύστημα είναι μια διαγενεολογική προσέγγιση της Γκεστάλτ στη συμβουλευτική των ζευγαριών, οικογένειας και γονεϊκότητας που αναπτύχθηκε από την Anne Teachworth το 1992 και αναφέρθηκε στο βιβλίο της: WHY WE PICK THE MATES WE DO (Γιατί επιλέγουμε τους συντρόφους που επιλέγουμε).

To  σεμινάριο αποτελείται από δύο επίπεδα και απευθύνεται σε:

·    Επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, γιατρούς, συμβούλους σχέσεων, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και όλους όσους ασχολούνται με το χώρο της ψυχικής υγείας.
·    Τελειόφοιτους, απόφοιτους και φοιτητές σχολών Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας, Ψυχιατρικής, Κοινωνικής Εργασίας και Ανθρωπιστικών επιστημών.
·    Ειδικούς θεραπευτές: εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εμψυχωτές ομάδων.
·    Εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς
·    Άτομα που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη


Σεμινάριο 1ου επιπέδου

Το σεμινάριο είναι δομημένο και για την προσωπική ανάπτυξη όσο και για την επαγγελματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

Παρόλο που το σεμινάριο αποτελεί το 1ο επίπεδο της πλήρους επαγγελματικής εκπαίδευσης, ήδη με την ολοκλήρωση του οι συμμετέχοντες σε επαγγελματικό επίπεδο θα

  • μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το Ψυχογενετικό Σύστημα για προγαμιαία συμβουλευτική και για συμβουλευτική γάμου: Θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να προβλέψουν την επιτυχία ή αποτυχία μιας πιθανής σχέσης με έναν καινούργιο σύντροφο.
  • ενσωματώσουν πολλά στοιχεία του Ψυχογενετικού Συστήματος στη δική τους θεραπευτική προσέγγιση

Οι συμμετέχοντες σε προσωπικό επίπεδο θα

·    κατανοήσουν τη δική τους «ερωτική χημεία»: γιατί έλκονται από τον ίδιο τύπο συντρόφου ξανά και ξανά, και τα ασυνείδητα μοτίβα τους επιλογής συντρόφου, ΠΡΙΝ αρχίσουν μια σχέση με ένα πιθανό σύντροφο.
·    αναγνωρίσουν τα αποτυπώματα του Εσωτερικού Ζευγαριού που καθορίζουν τα διαδραστικά μοτίβα που αναδύονται στη σχέση μετά το γάμο και τα παιδιά.
Έτσι τα ζευγάρια θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τα αληθινά «θέματα» στη σχέσητους, και θα
·    κατανοήσουν γιατί οι σχέσεις τους αλλάζουν τόσο δραματικά αφού παντρευτούν και κάνουν παιδιά.
·    κάνουν την προσωπική τους επαναπρογραμματιστική εργασία Εσωτερικού Ζευγαριού και Εσωτερικού Γονέα ώστε να «διορθώσουν» τα μοτίβα επιλογής και έλξης, τα οποία μπορεί να μην τους έχουν οδηγήσει σε ικανοποιητικές σχέσεις στο παρελθόν. Συνεπαγωγικά θα μάθουν να «συντονίζονται» στον τέλειο σύντροφο και να αλλάζουν το «ενστικτώδες μοτίβο έλξης» σταματώντας έτσι τον κύκλο των αδιέξοδων σχέσεων.
·    έχουν τη δυνατότητα να λύσουν τα μη λυμένα θέματα των γονιών τους και να επανατυπώσουν διορθωτικές συναισθηματικές και συμπεριφοριστικές ενδοβολές μέσα στα αποτυπώματα Εσωτερικού Ζευγαριού και Εσωτερικής Γονείκότητας.

Σεμινάριο 2ου επιπέδου

Περιεχόμενα
Στο 2ο Επίπεδο του Ψυχογενετικού Συστήματος, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν:
·      Τη λογική του σχεδιασμού της δομής των σταδίων μιας θεραπευτικής συνεδρίας Ψυχογενετικού Συστήματος όπως επίσης και την χρονική τους αλληλουχία.
·      Τρόπους να κατευθύνουν δεξιότεχνα το role play (παίξιμο ρόλων),
·      Αποτελεσματικές τεχνικές αντιμετώπισης των αντιστάσεων που παρουσιάζονται στο role play (π.χ. τη δυσκολία ή άρνηση των θεραπευόμενων να «μπουν» στο ρόλο)
·      Τη θεωρητική και μεθοδολογική διασύνδεση του Ψυχογενετικού Συστήματος με τον Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και τις τεχνικές της Θεραπευτικής Μεθόδου Redecision.

Η Εκπαιδεύτρια

Η Phyllis B. Jenkins, MA, LMFT, CGP είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια & θεραπεύτρια Ψυχογενετικού Συστήματος και Redecision. Είναι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Οικογένειας-Γάμου και πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Ομάδας. Είναι η πρόεδρος του Redecision Therapy Association Worldwide (RTA) και η τωρινή πρόεδρος του Northern California Group Psychotherapy Society (NCGPS).

Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Santa Clara. Επιπρόσθετα έχει ολοκληρώσει εκτενή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: Redecision, Gestalt, Process Therapy, Transactional Analysis, Ύπνωση και στο Ψυχογενετικό Σύστημα. Έχει εκπαιδευτεί με διεθνούς φήμης εκπαιδευτές όπως ο Robert Goulding, MD, η Mary Goulding, LCSW, ο Erving Polster, PhD and η Miriam Polster, PhD.

Η Phyllis εργάζεται ψυχοθεραπευτικά σε ιδιόκτητο γραφείο στο San Jose, Καλιφόρνια. Είναι κλινικός μέλος του American Group Psychotherapy Association (AGPA), της International Transactional Analysis Association (ITAA), της USA Transactional Analysis Association (USATAA) και της California Association of Marriage and Family Therapists (CAMFT).

Διεξάγει συχνά σεμινάρια και ομιλίες στην Αμερική και διεθνώς, ειδικεύοντας στη σχέση ανάμεσα σε θεραπευτή-θεραπευόμενου και στους τρόπους αποτελεσματικής και άμεσης θεραπευτικής αλλαγής.

Η Phyllis Jenkins μαζί με την Anne Teachworth, την ιδρύτρια του Psychogenetic Systems ήταν σε μια συνεργασία για την ανάπτυξη και εξέλιξη της θεωρίας του Ψυχογενετικού Συστήματος. Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι το άρθρο που έχουν συγγράψει μαζί στο ITAJ, April, 2010

Πληροφορίες – Εγγραφές

ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Θεραπείας
Νικηφόρου Ουρανού 2, Λυκαβηττός 114 71

  Τηλ: 210- 3620020, 3620490,  e-mail: diodos@otenet.grwww.diodosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: