AddThis Smart Layers

welcome

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

maga.gr | Blog | Υπερφαγία εν καιρώ κρίσης

maga.gr | Blog | Υπερφαγία εν καιρώ κρίσης:

'via Blog this'

Catastroika - Ντοκιμαντέρ


CATASTROIKA ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ από infowar

Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον δύο εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή. 

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα

in.gr - Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα:




Oι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Δομής Αττικής, τηςΕταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, διοργανώνουν τη διήμερη εκδήλωση «Ανοιχτό Σπίτι» στο πλαίσιο του «Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας στην Αττική» (ΕΣΠΑ 2007-2013). 


Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στο Β’ Οικοτροφείο Αττικής (Βορείου Ηπείρου 35, Βριλήσσια) και την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Α’ Οικοτροφείο Αττικής (Καποδιστρίου 11, Μελίσσια).


Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.


Στόχος της διήμερης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σχετικά με δράσεις εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους, τις δυνατότητες κοινωνικοποίησης, αυτονόμησης και επαγγελματικής αποκατάστασής τους. Επίσης θα παρουσιαστούν θέματα και καλές πρακτικές Ψυχοκοινωνικής Επανένταξης ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που διαμένουν σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες) σε φοιτητές επαγγελμάτων ψυχικής υγείας.


Μετά το τέλος της διημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.


Παρακαλούμε ενημερώστε για τη συμμετοχή σας.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 60 96 481 (Α’ Οικοτροφείο) και 210 60 96 122 (Β’ Οικοτροφείο).
health.in.gr

'via Blog this'

ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ web radio

ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ:

'via Blog this'

Το πρώτο τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης στους εφήβους. :: ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Το πρώτο τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης στους εφήβους. :: ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ:

Το πρώτο τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης στους εφήβους.

Το πρώτο τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης στους εφήβους αναπτύσσουν Αμερικανοί επιστήμονες. Αν το τεστ, που βασίζεται σε γενετικούς δείκτες, αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε θα επιτρέπει μια αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης του νέου, καθώς οι υπάρχουσες διαγνωστικές μέθοδοι είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικές και βασίζονται στην κρίση των γιατρών, που αξιολογούν τα συμπτώματα.
Σε σχέση με τους ενηλίκους, η διάγνωση της κατάθλιψης είναι ακόμα πιο δύσκολη στους εφήβους, οι οποίοι συχνά χαρακτηρίζονται από έντονες εναλλαγές της ψυχικής διάθεσής τους λόγω ορμονικών μεταβολών, γι' αυτό στην περίπτωσή τους ένα πιο αντικειμενικό τεστ διάγνωσης θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. Μάλιστα, το υπό δοκιμή τεστ αίματος φαίνεται ότι μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε όσους έχουν μόνο σοβαρή κατάθλιψη και σε όσους αυτή συνδυάζεται με αγχωτική διαταραχή.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Νορθγουέστερν στο Ιλινόις, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχιατρικής Έβα Ρεντέι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ψυχιατρικό περιοδικό «Translational Psychiatry», ανέφεραν ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα, προκειμένου η θεραπεία της κατάθλιψης να είναι πιο έγκαιρη, πιο αποτελεσματική και πιο εξατομικευμένη, για κάθε περίπτωση ασθενούς.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με εφήβους, καταθλιπτικούς και μη, αναλύοντας δείγματα αίματος και ελέγχοντας 26 γενετικούς και άλλους βιο-δείκτες, που είχαν ήδη εντοπιστεί από προηγούμενες έρευνες. Η έρευνα έδειξε ότι 11 από αυτούς τους δείκτες στο αίμα μπορούν να διακρίνουν κάποιον έφηβο που έχει κατάθλιψη, από κάποιον που δεν έχει. Επιπλέον, 18 από τους 26 δείκτες μπορούν να διακρίνουν κάποιον που έχει μόνο κατάθλιψη από κάποιον που έχει και διαταραχή άγχους.
Οι 11 γενετικοί δείκτες αντιστοιχούν στον έλεγχο 11 συγκεκριμένων γονιδίων. Όπως είπε πάντως η Ρεντέι, «αυτά τα 11 γονίδια πιθανότατα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, επειδή η κατάθλιψη είναι μία πολύπλοκη πάθηση. Είναι όμως μία ελπιδοφόρα αρχή, που σαφώς δείχνει ότι είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε διάγνωση από το αίμα και έτσι να δημιουργήσουμε ένα διαγνωστικό τεστ αίματος για την κατάθλιψη».
Η Αμερικανίδα ψυχίατρος εξέφρασε την ελπίδα ότι αν υπάρξει ένα αντικειμενικό τεστ αίματος για την κατάθλιψη, όπως για τόσες άλλες παθήσεις, τότε θα εξαφανιστεί και το στίγμα σε σχέση με τον κοινωνικό περίγυρο, από το οποίο σήμερα υποφέρουν οι ασθενείς έφηβοι και οι γονείς τους, όταν γίνεται διάγνωση κατάθλιψης από τον γιατρό. Θα χρειαστούν, πάντως, δοκιμές του νέου τεστ σε μεγάλες ομάδες ατόμων, πριν αυτό εισαχθεί στην κλινική πρακτική.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου τέτοιοι βιο-δείκτες, που να επιτρέπουν αιματολογική διάγνωση της κατάθλιψης σε καμία ηλικία του ασθενούς. Η Ρεντέι εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι, μετά και τις μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, ορισμένοι τουλάχιστον δείκτες θα επιβεβαιώσουν την αξία τους ως αντικειμενικά διαγνωστικά «εργαλεία». Σε καμία περίπτωση πάντως, όπως τόνισε, το νέο τεστ δεν θα καταργεί τον ψυχίατρο, απλώς θα διευκολύνει το έργο του, καθώς αυτός δεν θα αρκείται πια στην υποκειμενική αξιολόγηση των συμπτωμάτων του ασθενούς.


'via Blog this'

kidlab.gr [Διαβάζοντας με το παιδί μου.]

kidlab.gr [Διαβάζοντας με το παιδί μου.]:

'via Blog this'

kidlab.gr [Μαμά...μεγαλώνω... - Το παιχνίδι του αποχωρισμού και της αυτονομίας.]

kidlab.gr [Μαμά...μεγαλώνω... - Το παιχνίδι του αποχωρισμού και της αυτονομίας.]:

'via Blog this'

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ερευνα που αξιολογεί την εξάρτηση απο το κινητό τηλέφωνο ανάμεσα σε μαθητές

A Study to Evaluate Mobile Phone Dependence Among Students of a Medical College and Associated Hospital of Central India:

'via Blog this'

Nomophobia μια νέα μορφή φοβίας που αφορά στην απομάκρυνση απο το κινητό μας τηλέφωνο

Nomophobia - Wikipedia, the free encyclopedia:

Μια νέα μορφή φοβίας που αφορά στην απομάκρυνση απο το κινητό μας τηλέφωνο

'via Blog this'

The Story of Obesity Is Mostly Fiction | Psychology Today

The Story of Obesity Is Mostly Fiction | Psychology Today:

'via Blog this'

Ενα βίντεο που αφορά το χτίσιμο ενός brand


Η αυτοεκτίμηση μετά τα σαράντα

Η αυτοεκτίμηση μετά τα σαράντα:

'via Blog this'

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα: «Learning Strategies about Drugs - LSD» > ΚΕΘΕΑ

Πρόγραμμα: «Learning Strategies about Drugs - LSD» > ΚΕΘΕΑ:

'via Blog this'

Music Society | Η συνέντευξη του Μιλτιάδη Πασχαλίδη και του Οδυσσέα Ιωάννου στο Music Society

Music Society | Η συνέντευξη του Μιλτιάδη Πασχαλίδη και του Οδυσσέα Ιωάννου στο Music Society:

'via Blog this'

Την Τρίτη 3 Απριλίου η εκπομπή “Δοκιμαστική Πτήση” με την Θένη Αξιοτοπούλου,  υποδέχτηκε στο studio του Music Society τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου!

Σεμινάρια για γονείς


Το νόημα του ανδρισμού

Το νόημα του ανδρισμού:

'via Blog this'

Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ


Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ είναι ένα θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ανήλικους χρηστές. Κάθε Κυριακή "επικοινωνούν" με τον εξω κόσμο. Αυτή είναι η ιστορία τους. Σκηνοθεσία: Γιώργος Τελτζίδης Δ. Φωτογραφίας: Nικος Καρανικόλας Κάμερα & Color correction: Γιώργος Χαντζής Μοντάζ & Μιξαζ: Nικολετα Λεούση Πρώτη προβολή, Εκπομπή Σημείο ART. 19-3-2012, NET. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ: Tηλ: 210 8822122 & 210 8814515 Fax: 2108842237 www.kethea-strofi.gr Email: info@kethea-strofi.gr www.facebook.com/ketheastrofi www.twitter.com/ketheastrofi

Στάδια της Χρήσης ουσιών :: ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Στάδια της Χρήσης :: ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ:

'via Blog this'


Στάδια της Χρήσης

ΣΤΑΔΙΟ 1: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
(το φλερτ)
  • (13-14 ετών, χασίς- εισπνεόμενα / προβλήματα στο σχολείο – κοπάνες)
  • Ο γονιόςμπορεί να μην έχει αντιληφθεί τίποτα
Σε αυτό το στάδιο ανακαλύπτει την δυνατότητα που του δίνουν τα ναρκωτικά να αλλάζει την διάθεσή του. Παρότι φοβάται και διστάζει, αρχίζει να πειραματίζεται με την χρήση και τα αποτελέσματά της. Μοιάζει πολύ συναρπαστικό κάποια στιγμή που δεν έχει καμία όρεξη και είναι στις μαύρες του, ξαφνικά και πολύ γρήγορα να γίνεται φιλικός/ή και να αγαπά όλο τον κόσμο! Ή εκεί που χίλιες δυο σκέψεις να τον βασανίζουν , ως δια μαγείας να βρίσκει την ησυχία του και να μην τον νοιάζει τίποτα.
 
 
ΣΤΑΔΙΟ 2: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
(ο μήνας του μέλιτος)
 
  • (14-15 ετών, χάπια – δοκιμή ηρωίνης. Μειωμένη απόδοση στο σχολείο, συστηματικές κοπάνες)
  • Ο γονιός πιθανόν να έχει αντιληφθεί αλλά δεν παρεμβαίνει είτε γιατί δεν ξέρει πως είτε γιατί αρνείται τα πρόβλημα.
Σε αυτό το στάδιο επιδεικνύει την ανακάλυψη του στο πώς να αλλάζει τα συναισθήματά του και στο κοινωνικό του περιβάλλον. Αναζητά και άλλους συνομηλίκους του που να κάνουν χρήση και χαίρεται που μοιράζεται τις κοινές τους εμπειρίες γύρω από τις ουσίες.
 
ΣΤΑΔΙΟ 3: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
(ο έρωτας)
 
Τώρα πια είναι τόσο απορροφημένος από την νέα του ανακάλυψη που δεν του μένει χρόνος να ασχοληθεί με τίποτα άλλο. Έχει παρατήσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες του και τα άλλα του ενδιαφέροντα. Η ενασχόλησή του με την χρήση του τρώει τον περισσότερο χρόνο του.
 
ΣΤΑΔΙΟ 4: ΕΞΑΡΤΗΣΗ
(μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε)
 
Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχει κάνει χρήση για να μπορεί να λειτουργήσει . Τα ναρκωτικά έχουν μια σταθερή θέση στην ζωή του, δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία , το μόνο που τον/την νοιάζει είναι πώς, πότε και τι θα πιει. Το παράξενο είναι ότι σε αυτό το στάδιο παρότι η ζωή του είναι χάλια, τα θεωρεί όλα αυτά πολύ φυσιολογικά! Πιστεύει ότι έτσι μόνο μπορεί να είναι η ζωή του!

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας! :: ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας! :: ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ:

'via Blog this'

Βροχή ή δάκρυα ένα ποιήμα της κικής Δημουλά σε podcast

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δεν είσαι η μόνη...Δεν είσαι μόνη!

Δεν είσαι η μόνη...Δεν είσαι μόνη!:

'via Blog this'

UNICEF - ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2012

UNICEF - ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2012:

'via Blog this'



Περισσότερα από δέκα εννέα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μένουν απροστάτευτα λόγω έλλειψης εμβολίων.
Η λύση είναι απλή και φθηνή, ένας πλήρης εμβολιασμός των παιδιών που κοστίζει περίπου 20 ευρώ στις φτωχές χώρες του κόσμου.
Στηρίξτε την εκστρατεία της UNICEF για τον εμβολιασμό και σώστε χιλιάδες παιδικές ζωές.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Distinguishing families where suicidal behaviour is present from families where suicidal behaviour is absent - Aldridge - 2003 - Journal of Family Therapy - Wiley Online Library

Distinguishing families where suicidal behaviour is present from families where suicidal behaviour is absent - Aldridge - 2003 - Journal of Family Therapy - Wiley Online Library:

'via Blog this'

Ένα άρθρο για τις Οικογένειες και την αυτοκτονική συμπεριφορά.Distinguishing families where suicidal behaviour is present from families where suicidal behaviour is absent - Aldridge - 2003 - Journal of Family Therapy - Wiley Online Library

Distinguishing families where suicidal behaviour is present from families where suicidal behaviour is absent - Aldridge - 2003 - Journal of Family Therapy - Wiley Online Library:

'via Blog this'

λεξεις κλειδιά αυτοκτονία, αυτοκτόνησε, οικογένεια, ψυχολογία, ψυχοθεραπεία

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, LIVE - e-tetRadio

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, LIVE - e-tetRadio:

'via Blog this'

Βραδάκι, απόψε, η Θένη Αξιοτοπούλου υποδέχεται στο στούντιο του Music Society τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου. Αφορμή ο καινούργιος τους δίσκος με τον τίτλο «Ξένοι σ έναν τόπο που αλλάζει».

Η φιλία τους κρατάει χρόνια, η συνεργασία τους όμως ξεκίνησε με τους δυο τους να τραβάνε τις «Βυθισμένες Άγκυρες» και να φεύγουν για ένα ταξίδι που τους έμαθε να είναι «Άγγελοι με τους αγγέλους», να φωνάζουν ευθαρσώς «Στα είπα όλα», αλλά πάντα να καταλήγουν «Στη μόνη τους πατρίδα, που είναι ο χρόνος».
Τι τους κάνει λοιπόν σήμερα να νιώθουν «Ξένοι σέναν τόπο που αλλάζει»; Βαθιά πολιτικοποιημένοι και οι δύο, πώς είναι να γράφουν τραγούδια μέσα στη θύελλα; Και πώς χώρεσαν και τα υπόλοιπα; Οι έρωτες, οι φιλίες, οι κόρες τους...

14th International EWODOR Symposium > ΚΕΘΕΑ

14th International EWODOR Symposium > ΚΕΘΕΑ:

'via Blog this'

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - step.gov.gr

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - step.gov.gr:

'via Blog this'

step.gov.gr

Αρχική Σελίδα - step.gov.gr:

'via Blog this'