AddThis Smart Layers

welcome

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

διεξαγωγή του τέταρτου εκπαιδευτικού προγράμματος “MARTE MEO PRACTITIONER” στην Ελλάδα.

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων σε συνεργασία με την Marte Meo Hellas ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του τέταρτου εκπαιδευτικού προγράμματος “MARTE MEO PRACTITIONER” στην Ελλάδα.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικευόμενους και επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας, Συμβούλους, Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές. Το Marte Meo («Με τις Δικές σου Δυνάμεις») αποτελεί μια τεχνική Συμβουλευτικής και Ψυχοεκπαίδευσης, που μπορεί να εφαρμοστεί σε ατομική συμβουλευτική, σε συμβουλευτική ζεύγους και στην ψυχοεκπαίδευση οικογένειας. Την τελευταία δεκαετία, οι εξελίξεις στις νευροεπιστήμες, την ψυχολογία και τη βιοχημεία, μας οδηγούν σε μια νέα αντίληψη της συναισθηματικής ζωής.

 Η βαθύτερη κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης του ανθρώπινου εγκεφάλου ανέδειξε τη σημαντικότητα της εμπειρίας και της επαφής με τους άλλους. Στην κατεύθυνση αυτή, το Marte Meo αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ειδικού. Με στόχο την αποκατάσταση της επαφής σε τραυματισμένες σχέσεις, και τη διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς σύνδεσης επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην προαγωγή της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης των συμβουλευομένων. Ο ειδικός μελετάει και αναλύει βιντεοσκοπημένες στιγμές καθημερινής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας ή και του ιδίου με το θεραπευόμενο.

Στη συνέχεια, αφού αναλύσει την επικοινωνία μέσα από τις αρχές του Marte Meo, μεταφέρει συγκεκριμένη πληροφορία στο συμβουλευόμενο μέσω της χρήσης της εικόνας για το ποια συμπεριφορά ενισχύει την εγγύτητα, τη συνεργασία, την αίσθηση αποδοχής και προάγει την ανάπτυξη αίσθησης ασφάλειας. Η μεθοδολογία της καθοδήγησης χαρακτηρίζεται από θετική ανατροφοδότηση, ενίσχυση των δυνατών χαρακτηριστικών του θεραπευόμενου, ενσωμάτωση της πληροφορίας στην καθημερινότητα της οικογένειας και συγκεκριμένη, σαφή ενημέρωση ως προς την δράση που χρειάζεται να αναπτυχθεί.

Το Marte Meo εφαρμόζεται ευρέως στις Ευρωπαϊκές χώρες, στην Αυστραλία και στον Καναδά και είναι ιδιαίτερα αγαπητό, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους θεραπευόμενους, για την αμεσότητα, τη σαφήνεια και τη θετική οπτική του.

 Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιημένου τίτλου “MARTE MEO PRACTITIONER”, ο οποίος χορηγείται απευθείας από τον εκπαιδευτικό οργανισμό MARTE MEO INTERNATIONAL.

Εκπαιδεύτρια: Μαρία Σταματάκη, Μ.Sc., Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογ. Θεραπεύτρια, Marte Meo Supervisor, Marte Meo Colleague Trainer.

 Διάρκεια: έξι (6) ημέρες. Θα πραγματοποιηθεί σε τρία Σαββατοκύριακα.

 Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Αθήνα 9-10 Μαρτίου 2013 27-28 Απριλίου 2013 25-26 Μαΐου 2013 

Ώρες: Σάββατο & Κυριακή 09:30-15:30
 Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα: Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, Κονίτσης 33, Μαρούσι Κόστος συμμετοχής: 380,00€ (δυνατότητα καταβολής τριών δόσεων)
 Ειδικές Μειώσεις: -15% για εκπαιδευόμενους του Ε.Δ.Α.Σ. -10% για φοιτητές

 Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το Marte Meo: www.martemeo.gr www.martemeo.com Σταματάκη Μαρία: 6936-682872, 210-6140109

 Δηλώσεις Συμμετοχής: γραμματεία Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων τηλ: 210-8063665, 210-6129290, φαξ: 210-8062113, info@ergastirio.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: