AddThis Smart Layers

welcome

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Εκδηλώσεις Δομών ΟΚΑΝΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, οι μονάδες και δομές του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης. Ακολουθούν αναλυτικά οι προγραμματισμένες δράσεις των μονάδων.


ΑΘΗΝΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ)
Τρίτη 25 Ιουνίου, πλ. Κλαυθμώνος, 10:00 – 20:00
Στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ «Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο (Πρόληψης, Έγκαιρης Παρέμβασης) για τη Μείωση της Ζήτησης Εξαρτησιογόνων Ουσιών)», ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις που θα περιλαμβάνουν: ενημερωτικό περίπτερο, μουσικά δρώμενα, ζωγραφική. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Μονάδα Εφήβων ΟΚΑΝΑ «ΑΤΡΑΠΟΣ» με Εργαστήρι Κατασκευής Κούκλας Κουκλοθεάτρου, το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ με φωτογραφίες της Φωτογραφικής Λέσχης «ΣΑΝ ΦΩΣ», το Τμήμα Εφαρμογών Πρόληψης ΟΚΑΝΑ με ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και το Κέντρο Υποδοχής, Ενημέρωσης και Προσανατολισμού ΟΚΑΝΑ με παροχή έντυπου υλικού όσον αφορά στις υπηρεσίες που παρέχει και ενημέρωση γύρω από τις δράσεις του. Την εκδήλωση θα κλείσει η μουσική Ομάδα Κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο).

ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Πλατεία Κουμουνδούρου, 10:00 – 14:00
Ενημερωτικό περίπτερο και διανομή υγειονομικού υλικού από το προσωπικό της ομάδας streetwork και της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του Σταθμού με τη συνεργασία του Δικτύου Συνεργατών «Οδηγίες Χρήσης» («Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», ΚΕΕΛΠΝΟ, «Praksis», ΚΠ «ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ», «Γιατροί του Κόσμου»).

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ (ΕΚΚΕΕ)
10-16 Ιουνίου, Βρυσακίου 17, Πλάκα
Συμμετοχή της Φωτογραφικής Λέσχης «ΣΑΝ ΦΩΣ» στο Athens Fringe Νetwork.
27- 30 Ιουνίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Συμμετοχή της Φωτογραφικής Λέσχης «ΣΑΝ ΦΩΣ» και του Τμήματος Σχεδιασμού και Κατασκευής Χειροποίητων Κοσμημάτων, με έκθεση φωτογραφιών, κατασκευών και κοσμημάτων (στο πλαίσιο υλοποίησης του Πρόγράμματος ΕΣΠΑ «ΟΚΑΝΑ-Υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής σε απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα»)

ΘΜΦΑΕ ΒΑΡΥΤΗ-ΓΟΥΔH
Τρίτη, 25 Ιουνίου, στο χώρο της Μονάδας
Εκδήλωση με την ενεργή συμμετοχή των θεραπευομένων και του προσωπικού με κύριο θέμα την «φροντίδα του εαυτού». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: παρουσίαση του έργου της ομάδας μουσικής, διαδραστικές, ομαδικές δραστηριότητες για τους θεραπευόμενους, καλλιτεχνικές δράσεις, ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και σωματικής υγιεινής.
Σάββατο, 29 Ιουνίου, Βρυσακίου 17, Πλάκα, 18:00
Συμμετοχή της μουσικής ομάδας της Μονάδας σε συναυλία, στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival. Παράλληλα, σε συνεργασία με το τμήμα πρόληψης ΟΚΑΝΑ, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο, όλη τη μέρα.

Δ' ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΘΜΦΑΕ "ΣΩΤΗΡΙΑ"
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Βρυσακίου 17, Πλάκα, 12:00 - 15:00
Συμμετοχή της Μονάδας στο Athens Fringe Festival με το δημιουργικό εργαστήρι «Μην Πετάξεις τίποτα...!», ένα εργαστήρι κατασκευής χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων, για ενήλικες, με την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ)
Τρίτη 25 Ιουνίου & Τετάρτη 26 Ιουνίου, Πλατεία Ευόσμου, 17:30 - 24:00
Στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ «Προγράμματα στην κοινότητα και στο δρόμο (πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης) για τη μείωση της ζήτησης και της προσφοράς εξαρτησιογόνων ουσιών», ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει 2ημερο εκδηλώσεων με ενημερωτικά περίπτερα και ποικίλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικά δρώμενα, παιδικά διαδραστικά δρώμενα, μουσικά δρώμενα, χορευτικά δρώμενα, art- graffiti ilias thesalοniki, απονομή βραβείων φωτογραφίας σε μαθητές Γυμνασίων Δυτικής Θεσσαλονίκης από το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ, παράσταση από Βραζιλιάνικα Κρουστά)
Τρίτη, 25 Ιουνίου, Μέγαρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, 19:00 - 21:00
Στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ "Προγράμματα στην κοινότητα και στο δρόμο (πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης) για τη μείωση της ζήτησης και της προσφοράς εξαρτησιογόνων ουσιών", ο ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης "ΠΥΞΙΔΑ", διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Ναρκωτικά: Πρόληψη και Θεραπεία".
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Λευκός Πύργος, 10:00 - 24:00
Στο πλαίσιο των Πράξεων ΕΣΠΑ "Πιλοτικά Προγράμματα εναλλακτικά της φυλάκισης για παραβάτες χρήστες παράνομων ουσιών" και "Αγωγή και Προαγωγή της Υγείας των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών" - «Δουλειά στο Δρόμο» (Streetwork), ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει: έκθεση ζωγραφικής, έκθεση έργων του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης, Έκθεση Έργων από τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης της Εταιρείας προστασίας Ανηλίκων και του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, graffiti action, βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Το βλέμμα μου στον άλλον. Η ματιά μου σε μένα. Αλλάζοντας θέσεις» που θα υλοποιήσει η Κρυσταλλία Λεοντιάδου, θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα «Άρατος», μουσικοχορευτική παράσταση από την ομάδα «ΚΡΟΥΣΗ» και συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν οι: REICE & MABRO ft.ALICIA & DIMAN, DJ CRON, Chinese Basement, Chroma, Rebetrocks. 

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Σάββατο, 22 Ιουνίου, «15Η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ»
Τη 15η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ «χτίζουν» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, διασχίζοντας για δέκατη πέμπτη φορά τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου, το Σάββατο 22 Ιουνίου, θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης. Η «Γέφυρα Ζωής» αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντική θεραπευτική αξία για τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΓΕΦΥΡΑ». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Όλγας και ώρες 10:30 – 13:30 και 18:30 – 21:30, συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αφισοκόλληση, ανάρτηση πανό.

ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΘΜΦΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ)
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, Αίθουσα «Ξενία», Πανεπιστήμιο Κρήτης, 19:00
Εκδήλωση με θέμα «Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ».

ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 19:00
Εκδήλωση με θέμα «10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΚΑΝΑ ΧΑΝΙΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ». Η εκδήλωση θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα αναφορικά με το έργο και την προσφορά της Μονάδας Υποκατάστασης Χανίων, ενώ θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες από το χώρο της θεραπευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης. Παράλληλα, θα ανακοινωθεί και η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εφήβων και της Μονάδας Αλκοόλ του Δικτύου. 

ΘΜΦΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Grecotel-Astir Egnatia, 19:00
Εκδήλωση με θέμα τις εξαρτήσεις και τη θεραπευτική αντιμετώπισή τους. Θα ακολουθήσει συναυλία από τοπικό συγκρότημα.

ΘΜΦΑΕ ΛΑΜΙΑΣ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, πλ. Ελευθερίας, 9:00-14:00
Ενημερωτικό περίπτερο, όπου εκτός της διανομής έντυπου υλικού θα λειτουργεί και έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες των μελών της Μονάδας: ξύλινες κατασκευές, γύψινες μάσκες και ζωγραφισμένες πέτρες. Τα έργα των μελών θα προσφέρονται δωρεάν στους διερχόμενους πολίτες.

ΘΜΦΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, 20:00
Συμμετοχή σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, με θέμα «Πρόληψη, αντιμετώπιση και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των εξαρτημένων ατόμων».

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

kathimerini.gr - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χώρα διέλευσης και προορισμού εμπορίας ανθρώπων η Ελλάδα

kathimerini.gr - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χώρα διέλευσης και προορισμού εμπορίας ανθρώπων η Ελλάδα:

'via Blog this'

Παροχή βοήθειας σε μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα | msf.gr

Παροχή βοήθειας σε μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα | msf.gr:

Σύντομος οδηγός για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα

Οδηγός δεύτερης γενιάς | mighelp:

'via Blog this'

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ: Ανοικτές εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών > ΚΕΘΕΑ

Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ: Ανοικτές εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών > ΚΕΘΕΑ:

'via Blog this'

Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ: Ανοικτές εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
14.6.2013
Aνοικτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ το επόμενο διάστημα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών του 2013 (26 Ιουνίου). Συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, το ΚΕΘΕΑ πλαισιώνει τις εκδηλώσεις του με το σύνθημα «Η δύναμη ν’αλλάζεις», επιδιώκοντας να διαδώσει το μήνυμα ότι για την εξάρτηση υπάρχει θεραπεία, αρκεί να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των εξαρτημένων σε αυτήν.

Από τον Έβρο έως την Κρήτη τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ δίνουν το «παρών» σε περισσότερες από 15 πόλεις με εκδηλώσεις, ενημερωτικά περίπτερα, διανομή ενημερωτικού υλικού από πόρτα σε πόρτα και συνεργασίες με άλλους τοπικούς φορείς. Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν δράσεις προσέγγισης χρηστών στο δρόμο αλλά και ειδικές παρεμβάσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου λειτουργούν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Ακολουθεί πρόγραμμα των βασικότερων εκδηλώσεων ανά πόλη. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

ΑΘΗΝΑ

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, 25-27/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρουσιάζουν εκθέσεις, στήνουν διαδραστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, οργανώνουν δρώμενα και ενημερώνουν για τις ανάγκες της κοινωνίας για απεξάρτηση και επανένταξη την εποχή της κρίσης. Ώρες λειτουργίας: 6μμ -12 τα μεσάνυχτα και (μόνο για τις 26/6) και το πρωί 11πμ-1μμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» συναυλία για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ και του 18ΑΝΩ με την αφιλοκερδή συμμετοχή των: Θανάση Αλευρά, Ηρώ, Θέμη Καραμουρατίδη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Φιλοθέη Μωρίκη, Onirama, Τάνια Τσανακλίδου και Μιχάλης Χατζηγιάννης και συγκροτήματα των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και 18ΑΝΩ. Ώρα έναρξης: 9μμ. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.



Δείτε επίσης τα δελτία Τύπου για τις εκδηλώσεις της Αθήνας:

Τριήμερο ανοικτών εκδηλώσεων από το ΚΕΘΕΑ στην «Τεχνόπολις» 25-27 Ιουνίου

Συναυλία για την απεξάρτηση στο Γκάζι

ΙΛΙΟΝ

Πάρκο Αντώνη Τρίτση, 26-28/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Φαέθων και τους Δήμους Ιλίου, Αγ. Αναργύρων και Πετρούπολης , πραγματοποιούν τριήμερες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν ενημερωτικά περίπτερα, εκθέσεις (φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.ά.), παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές εντός…» και διανομή ενημερωτικού υλικού. Ώρες λειτουργίας: 5μμ-11μμ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πλατειά Λαού, Κερατσίνι, 2-4/7/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις με την Κινητή του Μονάδα Ενημέρωσης. Θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο, θα γίνει συντήρηση της παιδικής χαράς της Πλατείας από τα μέλη της Μονάδας Έγκαιρης και Κοινοτικής Παρέμβασης και θα διοργανωθούν διαδραστικά παιχνίδια. Ώρες λειτουργίας: 11πμ-8μμ.

ΘΗΒΑ

Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Θήβας, 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης με έκθεση φωτογραφίας των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θηβών και ενημερωτικό περίπτερο. Σε συνεργασία με το Δήμου Θήβας. Ώρες λειτουργίας: 5μμ-10μμ.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, 21/6/2013

Εκδήλωση για την παράδοση από το Δήμο Λιβαδειάς του κτηρίου όπου θα στεγάζεται το νέο Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας που αφορά την καθημερινή λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδειάς. Ώρες εκδήλωσης: 6μμ -10μμ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας , 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και την υποστήριξη της ΜΚΟ PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), καθώς και άλλων θεραπευτικών προγραμμάτων και φορέων της πόλης, διοργανώνει μουσικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μεγάλους και παιδιά, με μουσικά συγκροτήματα, έκθεση φωτογραφίας και θεατρικό δρώμενο από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ, κλόουν για παιδιά, ξυλοπόδαρους κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται ρούχα και παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν σε ΜΚΟ. Ώρες εκδήλωσης : 7μμ – 12μμ.

Κάστρα Άνω Πόλης, Βυζαντινά Τείχη, Πλατεία Πολυδώρου (μεσαία πορτάρα), 27-28-29/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και με τη συμμετοχή του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, της ΜΚΟ PRAKSIS και άλλων θεραπευτικών προγραμμάτων και φορέων της πόλης, διοργανώνει τριήμερο μουσικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ για μεγάλους και παιδιά. Το τριήμερο θα περιλαμβάνει συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων και της Rock Band του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ, έκθεση φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-ΑΝΑΔΥΣΗ, εργαστήρι κεραμικής για παιδιά κ.ά. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα συλλέγονται φάρμακα για το έργο της ΜΚΟ PRAKSIS. Ώρες εκδήλωσης: 7:30μμ – 12μμ.

ΛΑΡΙΣΑ

Πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο Λάρισας, 1/7/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τη συνεργασία του Συλλόγου Οικογένειάς του, διοργανώνει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης και του ΤΕΙ Λάρισας. Ώρα έναρξης: 8.30μμ.

ΒΟΛΟΣ

Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου, 18/6/2013

Συναυλία με το Μάνο Πυροβολάκη, τον Απόστολο Βαλαρούτσο και τη Βασιλική Καρακώστα με τους Δαίμονες των εγχόρδων, για την ενίσχυση του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ θα παρουσιάσει μουσικοθεατρικό δρώμενο, ενώ την προηγούμενη μέρα θα πραγματοποιήσει καθαρισμό του άλσους Ν. Ιωνίας που περιβάλλει το θέατρο. Ώρα έναρξης συναυλίας: 9.30μμ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Πλατεία Νικαίας, 24/6/2013

Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την υποστήριξη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα. Συμμετέχουν ο Όμιλος Βρακοφόρων Νέας Γενιάς Στέλιου Παπαδάκη και οι μουσικοί Νικήτας Μαυρομανωλάκης, Γιάννης Μπολάκης, Ηρακλής Πρινιανάκης και Γιάννης Λουλάκης. Ώρα έναρξης: 7:30μμ.

ΧΑΝΙΑ

Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 28/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων, διοργανώνει εκδήλωση με χορευτική παράσταση από τη Σχολή Χορού «Latin by Kostas & Eirini» και θεατρική παράσταση με τίτλο «Ζωές παράλληλες» από την ομάδα θεάτρου του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Ώρα έναρξης: 8.30 μμ.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Παραλιακός χώρος πίσω από το Δημαρχείο, 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας και του Δήμου Αγίου Νικολάου διαγωνισμό παραδοσιακής μαγειρικής με κριτές τους: Λευτέρη Λαζάρου, Ηλία Μαμαλάκη, Γιάννη Μάργαρη, Αντώνη Παναγιωτόπουλο, Νίκο Χατζηανέστη. Συγχρόνως θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μαγειρικές εντός» με συνταγές κρατούμενων μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και την επιμέλεια του Ηλία Μαμαλάκη. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο Ψαρογιώργης και τα συγκροτήματα «Πέρα Μπάντα» και «Oxymoron». Ώρα έναρξης: 6μμ.

ΠΑΤΡΑ

Πλατεία Ψηλών Αλωνιών, 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει σπονδυλωτή διαδραστική εκδήλωση με happening ζωγραφικής, μουσικό happening – συναυλία με τους «Minor Project», ενημερωτικό περίπτερο και ποδηλατικό γύρο στην πόλη, με τη συμμετοχή ποδηλατικών συλλόγων και μελών και φίλων του θεραπευτικού προγράμματος. ‘Ωρα έναρξης: 7μμ-11μμ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κάστρο Καλαμάτας, 29/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ διοργανώνει τις θερινές αποφοιτήσεις από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Ώρα έναρξης: 7:30 μμ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, έναντι κτηρίου Περιφέρειας Ηπείρου, 26/6/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης διοργανώνει ποδηλατικό γύρο της λίμνης. Τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Μαβίλη όπου θα γίνει συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή του τοπικού συγκροτήματος «Norma The Band» και θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας. Ώρα εκκίνησης: 7 μμ.

ΑΡΤΑ

Πλατεία Κρυστάλλη, παραπλεύρως υπεραστικών ΚΤΕΛ, 25/6/2013

Εγκαίνια του νέου Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με το Δήμος Αρταίων. Ώρα έναρξης: 7.30 μμ.

ΞΑΝΘΗ

Κεντρική πλατεία, 26/6/2013,

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ διοργανώνουν ποδηλατοδρομία στην πόλη της Ξάνθης. Θα διανεμηθούν γιλέκα ποδηλασία με το κεντρικό σύνθημα «Η δύναμη ν’ αλλάζεις» και έντυπο υλικό. Ώρες εκδήλωσης: 7μμ-9μμ.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πλατεία Σαπφούς, 26/1/2013

Το ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ διοργανώνει ποδηλατοδρομία σε συνεργασία με ομάδα πολιτών με αφετηρία την Πλατεία Σαπφούς. Ώρα έναρξης: 9 μμ.

Πρόγραμμα | 51ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο - 21-23/6/2013 - Thraki Palace, Αλεξανδρούπολη

Πρόγραμμα | 51ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο - 21-23/6/2013 - Thraki Palace, Αλεξανδρούπολη:

'via Blog this'

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Δήμο Αμαρουσίου - Υγεία - Ειδήσεις - Πολιτική Υγείας - in.gr

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Δήμο Αμαρουσίου - Υγεία - Ειδήσεις - Πολιτική Υγείας - in.gr:

'via Blog this'

Αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών λόγω οικονομικής κρίσης - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα - in.gr

Αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών λόγω οικονομικής κρίσης - Υγεία - Ειδήσεις - Διάφορα - in.gr:

'via Blog this'

Greek Forum of Refugees: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα τού Πρόσφυγα

Greek Forum of Refugees: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα τού Πρόσφυγα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                         19/06/2013 ...

low budget πρόγραμμα ψυχοθεραπείας

  • Το γραφείο μας αντιλαμβανόμενο την οικονομική περίσταση καθώς και το επιβαρυμένο σύστημα υγείας, παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ανέργους , φοιτητές, και νέους έως 30 ετών έκπτωση 50% επι της αμοιβής με τελική τιμή συνεδρίας 30 ευρώ.


  • Επίσης με πρωτοβουλία του γραφείο μας, όλοι οι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α και τον Ο.Α.Ε.Ε θα λαμβάνουν 40% έκπτωση.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αφίσα για την πρώτη καλοκαιρινή περίοδο του 2013 της Νέας Κιν/κής Λέσχης Καλαμάτας.

Military children bearing the stresses of war, reintegration

Military children bearing the stresses of war, reintegration:

'via Blog this'

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ:

'via Blog this'

ΕΡΤ ζωντανά όλο το πρόγραμμα και ΕΡΑ ζωντανή αναμετάδοση απο το the press project




Αναμετάδοση από το ThePressProject.gr Ζωντανή αναμετάδοση της ΕΡΑ απο το the press project

Αναμετάδοση από το the press project

Η μάχη της ΕΡΤ: Ζωντανή αναμετάδοση του σήματος για όλο τον κόσμο

Η μάχη της ΕΡΤ: Ζωντανή αναμετάδοση του σήματος για όλο τον κόσμο:

'via Blog this'