AddThis Smart Layers

welcome

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2014 Πρόληψη της βίας εναντίον των γυναικών μια πρόκληση για όλους

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στερεί στις γυναίκες την ευκαιρία να συμμετέχουν πλήρως στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή. Το ΕΚ στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οργανώνοντας εκδηλώσεις με επίκεντρο το θέμα της φετινής χρονιάς, την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Στις 5 Μαρτίου η επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων, έχει προγραμματίσει διακοινοβουλευτική συνάντηση με θέμα "Προλαμβάνοντας τη βία κατά των γυναικών- μία πρόκληση για όλους". Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους, τη νομοθεσία στα κράτη μέλη αλλά και το τι θα μπορούσε να γίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την πρόληψη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας για τη βία με βάση το φύλο και συγκεκριμένα τη βία κατά των γυναικών. Για την διεξαγωγή της έρευνας, την οποία ζήτησε το ΕΚ, συλλέχθηκαν περισσότερα δεδομένα από οποιαδήποτε προηγούμενη μελέτη σε αυτό τον τομέα.

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Facebook, με τον πρόεδρο της επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Mikael Gustafsson (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, Σουηδία), με θέμα τη βία κατά των γυναικών και την επίτευξη της πραγματικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Το ΕΚ διοργανώνει στις 4 και 5 Μαρτίου σεμινάριο για δημοσιογράφους, με θέμα "Η γυναίκα και οι εκλογές: Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά;". Με αφορμή τις ευρωεκλογές οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τον ρόλο των γυναικών στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Από τις 8 Μαρτίου θα προβάλλεται στο διαδίκτυο δωρεάν, η ταινία "Η ξένη", του Feo Aladag από τον Γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE. Η ταινία κέρδισε το βραβείο βραβείο LUX το 2010 και είναι εξαιρετικά επίκαιρη με τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας. Θα είναι διαθέσιμη και στις 24 γλώσσες της ΕΕ.
Αναφ.  : 20140227STO37255

Δεν υπάρχουν σχόλια: