AddThis Smart Layers

welcome

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Μέρα του « Adventure based Learning» (μαθαίνουμε μέσα από τη περιπέτεια) 7 Οκτωμβρίου 2014, Μ.Κ.Ο ASANTE

Ευρωπαϊκή Μέρα του « Adventure based Learning»

 (μαθαίνουμε μέσα από τη περιπέτεια)

7 Οκτωμβρίου 2014, Μ.Κ.Ο ASANTE


Από το 2012 η 6 Οκτωβρίου έχει οριστεί να είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Adventure Based Learning. Την ημέρα αυτή στοχεύουμε να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή μέρα  του παιχνιδιού, της δράσης και της περιπέτειας ενώ παράλληλα θα κάνουμε γνωστή την ιδέα του City Bound  στην Ελληνική κοινωνία. Για τρίτη συνεχή χρονιά λοιπόν η Μ.Κ.Ο.  ASANTE αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκδήλωσης ανάδειξης της ημέρας με σχετικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Βιωματικό Εργαστήρι του Adventure Based Learning ( Μάθηση μέσω περιπέτειας).

Σε αυτήν τη δράση μπορούν να συμμετέχουν εθελοντές και εργαζόμενοι που ασχολούνται με νέους με σκοπό να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα, βιώνοντας στην πράξη κάποιες δραστηριότητες-παιχνίδια διασκέδασης και περιπέτειας  σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε νέους και πρωτότυπους και διασκεδαστικούς  τρόπους μάθησης και συνεργασίας.

Λίγες πληροφορίες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα City Bound. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα City Bound ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012. Συμμετέχουν 8 Οργανισμοί  από διάφορες χώρες τις Ευρωζώνης (Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Ρουμανία, Τσεχία, Ελλάδα, Πολωνία). Στη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται ανταλλαγές νέων- youth exchanges και εκπαιδεύσεις-trainings για εκπαιδευτές (youth workers, επαγγελματίες που δουλεύουν με νέους) και που θέλουν να αποκτήσουν  γνώση και εμπειρία στο «ADVENTURE BASED LEARNING”.
«To ΑDVENTURE BASED LEARNING" χρησιμοποιεί την περιπέτεια, το παιχνίδι, τις ασκήσεις προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους Δράσης και Εμπειρίας στους συμμετέχοντες, μια πρόταση που ενθουσιάζει και παρακινεί κυρίως τα άτομα νεαρής ηλικίας αποτελώντας  για εκείνους μέσο εκτόνωσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης αλλά και μάθησης. Το Αdventure Based Learning αξιοποιεί περαιτέρω την χρήση της περιπέτειας ως πολύτιμο εργαλείο μάθησης και βιωματικής εκπαίδευσης για τους συμμετέχοντες προκειμένου να ανακαλύψουν κρυμμένα ταλέντα, να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και εμπιστοσύνης με την ομάδα, να επιλύσουν προβλήματα και δυσκολίες, να δοκιμάσουν τα όρια τους, να αντιληφθούν τους ρόλους τους και τις μορφές ηγεσίας  που υιοθετούν, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους.»

Η Μάθηση μέσω της χρήσης της Περιπέτειας και της  Δράσης αποκτά πλέον άλλο ΝΟΗΜΑ, καθίσταται πλέον μια Δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία αυτοανακάλυψης μέσα από ένα κλίμα συνεργασίας, ομαδικότητας και ανταλλαγής.
Το Βιωματικό Εργαστήρι του Adventure Based Learning ( Μάθηση μέσω περιπέτειας) πρόκειται να υλοποιηθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου,  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, αμφιθέατρο "Α. Τρίτσης". Ώρα έναρξης: 17:30

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

 

Πρόγραμμα


17:00-17:30   Προσέλευση
17:30-17:40   Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ASANTE
17:40 -18:00 Εισαγωγή στο adventure based learning -
Παρουσίαση του Δικτύου City Bound Europe
18:00 -19:00  Βιωματικό εργαστήρι
19:00 -19:30  Συζήτηση-Κλείσιμο


www.asante.gr 
 

Copyright © 2014 ASANTE, All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια: