AddThis Smart Layers

welcome

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Με αντικαταθλιπτικά χωρίς λόγο το ¼ των Αμερικανών : ΣΚΑΪ - www.skai.gr

Με αντικαταθλιπτικά χωρίς λόγο το ¼ των Αμερικανών : ΣΚΑΪ - www.skai.gr


Περισσότερο από το ένα τέταρτο των Αμερικανών που παίρνουν αντικαταθλιπτικά δεν έχουν διαγνωστεί με κάποια ασθένεια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στις ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται στις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών χωρίς να έχουν αποδεδειγμένα οφέλη.

Για την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Clinical Psychology, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από παλαιότερες ψυχιατρικές, επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσότερων από 20.000 Αμερικανών ενηλίκων οι οποίοι είχαν έδωσαν συνεντεύξεις σε γιατρούς από το 2001 έως το 2003.

Σχεδόν ένας στους δέκα ανθρώπους δήλωσαν στους γιατρούς που τους πήραν συνέντευξη ότι έπαιρναν αντικαταθλιπτικά τον προηγούμενο χρόνο, όμως το ένα τέταρτο αυτών δεν είχε διαγνωστεί με κάποια από τις ασθένειες για τις οποίες χορηγούνται συνήθως τα αντικαταθλιπτικά, όπως η βαριά κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικής Υγείας, περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από βαριά κατάθλιψη και 40 εκατομμύρια έχουν αγχώδεις διαταραχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: