AddThis Smart Layers

welcome

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, να γιορτάσουμε τη ζωή με τις «Ιστορίες Δύναμης», των νικητών της ζωής! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων Δούκα, στον πολιτιστικό/συνεδριακό χώρο Δαΐς, οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου και ώρα 17.00 μ.μ.


Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ' όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνέχεια διαδόθηκε σ' όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, ως μια γιορτή της Ζωής και γιορτάζεται με διάφορα events & εκδηλώσεις.


Οι συμμετέχοντες σ' αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική! Στα πλαίσια αυτά θα διοργανωθεί μέσω της Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" (www.bestrong.org.gr), για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχετική εκδήλωση, με τον τίτλο «Ιστορίες Δύναμης».


Στόχος της εκδήλωσης, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά και την απομυθοποίηση του ως θανατηφόρο νόσο. Η εκδήλωσή μας έχει ενταχτεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day (www.ncsd.org).


Σε αυτή θα συμμετέχουν καταθέτοντας την προσωπική τους ιστορία όχι μόνο οι επιζώντες του καρκίνου, αλλά και οι εμπλεκόμενοι με αυτόν (οικείο περιβάλλον, ψυχολόγοι, γιατροί), που θα καταθέσουν την δική τους ιστορία, μέσα από την ανθρώπινη υπόστασή τους. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το κοινό, χωρίς είσοδο.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή/υποστήριξη και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που παρέχουν υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται με το καρκίνο όπως: ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ «I LIVE FOR ME», «EUROPA DONNA HELLAS», «ΠΑΛΜΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ & ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΕΦΙ», ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ «ΕΛ.Α.ΖΩ» (Ελπίζω, Αγωνίζομαι - Ζω) από την Κύπρο .


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οργάνωσή μας σε συνεργασία με την δικηγορική εταιρεία «Αλέξανδρος Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες» (www.krystallidis.gr), η οποία αναλαμβάνει την νομική υποστήριξή μας χωρίς αμοιβή, θα ανακοινώσει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να σταματήσει οριστικά ο κοινωνικός διασυρμός και η καταρράκωση της ψυχολογίας των καρκινοπαθών, από τη δημόσια παρουσίαση της ασθένειας με τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό της «επάρατης» νόσου ή άλλου συνώνυμου. Θεωρούμε ότι η χρήση της συγκεκριμένης ή παρόμοιας λέξης από τα μέσα ενημέρωσης, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο, οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο τους ασθενείς ή αυτούς που αναρρώνουν από τον καρκίνο ή το οικείο περιβάλλον και με βεβαιότητα τους οδηγούν σε συναισθηματική αλλά και πραγματική ανασφάλεια και τελικώς, στην απόγνωση.


Τέλος η βραδιά θα κλείσει με μουσική συναυλία, από το συγκρότημα της οργάνωσης «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», τους “Be Strong Band”, όπου ο τραγουδιστής-στιχουργός-συνθέτης Σάκης Μαξούτης, είναι ο ίδιος επιζών του καρκίνου και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το τραγούδι της οργάνωσης με τον ομώνυμο τίτλο “ΜΕΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”!


ΧΟΡΗΓΟΙ

O ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ. ως χορηγός της εκδήλωσής μας, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες 10 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες & 10 αιματολογικές εξετάσεις Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) εντελώς δωρεάν, κατόπιν κλήρωσης. Τέλος σε όλους τους εμπλεκομένους με τον καρκίνο, αλλά και το οικείο περιβάλλον τους (γονείς, αδέλφια, συζύγους), θα παρέχει μια εκπτωτική κάρτα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας με προνομιακές τιμές.


Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που συμμετέχουν με την παρουσία τους, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα: ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ, ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΕ, EVMARIA, AIR TICKETS.GR, IASIS, ΒΟΡΕΙΝΗ, 101.3 FM ΔΙΕΣΗ, ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ, 3Ε COCA COLA, ΙΑΣΙΣ, GREEKADVENTURE.GR


Οδηγίες Πρόσβασης

Το συνεδριακό κέντρο φιλοξενεί 450 συμμετέχοντες. Διαθέτει δυνατότητα μετάφρασης για τις ξενόγλωσσες παρουσιάσεις και προσφέρει δυνατότητα Parking.


Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δαΐς
Tέρμα οδού Σωρού (δίπλα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα)
Παράδεισος Αμαρουσίου
Τηλ. (210) 618 60 60 - (210) 618 60 60
Fax: (210) 618 60 66


Α) ΜΕ ΙΧ: Βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΚΗΦΙΣΙΑΣ με κατεύθυνση προς Κηφισιά και ακολουθείτε τις πράσινες ταμπέλες για την Αττική Οδό. Στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ο παράδρομος της Αττικής οδού (προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος), ονομάζεται οδός ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ. Εκεί, στρίβετε δεξιά. Στο τέρμα της οδού ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ συναντάτε την οδό ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, όπου και στρίβετε αριστερά. Στο τέρμα αυτής, ο κάθετος δρόμος είναι η οδός ΣΩΡΟΥ. Στρίβετε δεξιά , την ακολουθείτε και στο τέλος του δρόμου θα βρείτε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δαΐς.
Β) ΜΕΣΩ ΗΣΑΠ: Κατεβαίνετε στη στάση ΜΑΡΟΥΣΙ. Κατόπιν, έξω ακριβώς από τον σταθμό, επιβιβάζεστε στο τοπικό λεωφορείο νούμερο 030 ή 040. Αποβίβαση στη στάση Εκπαιδευτήρια Δούκα.
Γ) ΜΕ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Από το κέντρο της Αθήνας, επιβιβάζεστε στο λεωφορείο: Α7 Κάνιγγος- Κηφισιά. Στη Λεωφόρο ΚΗΦΙΣΙΑΣ, κατεβαίνετε στη στάση ΚΑΝΑΤΑΔΙΚΑ. Από εκεί, παίρνετε το λεωφορείο νούμερο 448 (Στ. Αμαρουσίου-Άνω Βριλήσσια) και αποβιβάζεστε στη στάση ΣΧΟΛΕΙΟ (έξω από το Δαΐς).
Δ) ΜΕΣΩ ΜΕΤΡΟ: Κατεβαίνετε στο σταθμό ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ. Ακριβώς έξω από το σταθμό, επιβιβάζεστε στο λεωφορείο νούμερο 411 (Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας - Σισμανόγλειο - Χαλάνδρι). Σταματάτε στη στάση ΣΧΟΛΕΙΟ (έξω από το Δαΐς).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ from ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: