AddThis Smart Layers

welcome

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

βιβλίο Η ψυχοθεραπεια και η αναζητηση της ευτυχιας εκδοσεις κοντυλι



Η Ψυχοθεραπεία και η Αναζήτηση της Ευτυχίας


Emmy Van Deurzen

«Πρόκειται για ένα ζωντανό, ευανάγνωστο κείμενο, γραμμένο με πάθος, που αγγίζει την καρδιά του ψυχοθεραπευτικού έργου: το πώς να βοηθήσει κανείς τους πελάτες του να αποκτήσουν μια πληρέστερη και γεμάτη νόημα ζωή».
Mick Cooper, καθηγητής Συμβουλευτικής στο University of Strathclyde
Η κρυφή λαχτάρα που φέρνει τους ανθρώπους στην ψυχοθεραπεία συχνά πηγάζει από την απελπισμένη επιθυμία τους για ευτυχία. Τι πρέπει, επομένως, να κάνουν οι ψυχοθεραπευτές; Να παραβλέπουν, να ερμηνεύουν ή να αμφισβητούν αυτή την επιθυμία; Και τι μας δείχνει η εμμονή μας για ευτυχία σχετικά με τη σύγχρονη κουλτούρα και το ρόλο του ψυχοθεραπευτή;
Στο βιβλίο αυτό, η Emmy van Deurzen καταπιάνεται με το θέμα-ταμπού του ηθικού ρόλου των ψυχοθεραπευτών και των συμβούλων. Διερευνώντας το πότε και το γιατί θέσαμε ως στόχο της ζωής μας να είμαστε ευτυχισμένοι, διερωτάται σχετικά με το νόημα της ζωής. Στο βιβλίο Η ψυχοθεραπεία και η αναζήτηση της ευτυχίας επιχειρεί να προσδιορίσει σε τι συνίσταται το «ευ ζην» και πώς οι ψυχοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ζήσουν καλά και όχι απλώς να κυνηγούν την ευτυχία.
Η Emmy van Deurzen είναι διευθύντρια στο New School of Psychotherapy and Counselling του Λονδίνου. Είναι καθηγήτρια Ψυχοθεραπείας στο Schiller International University, επίτιμη καθηγήτρια στο School of Health  και στο Related Research του University of Sheffield, καθώς και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Middlesex University. Επίσης συνεργάζεται ως σύμβουλος ψυχοθεραπεύτρια με το Dilemma Consultancy Ltd.
Επιστημονική επιμέλεια: Ελληνική εταιρεία υπαρξιακής ψυχολογίας«γίγνεσθαι»



Ψυχολόγος Μαρούσι
2102750082

Δεν υπάρχουν σχόλια: