AddThis Smart Layers

welcome

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παρουσιάστηκε ο υγειονομικός χάρτης — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για τη συγχώνευση των νοσοκομείων, παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας.

Από την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από την 1η Ιουλίου.

«Στόχος είναι η άντληση πόρων μέσα από την καταπολέμηση της σπατάλης και τη βελτίωση των υπηρεσιών» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε πως τα 137 νοσοκομεία, ανάμεσα τους και τα 5 του ΙΚΑ, καταδεικνύουν τον ανορθολογισμό των υπηρεσιών υγείας οι οποίες δεν οικοδομήθηκαν βάση των αναγκών αλλά των συμφερόντων από το χώρο της πολιτικής.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στις υγειονομικές περιφέρειες Αιγαίου και Ιονίου, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και στα ανατολικά της Πελοποννήσου.

Αντιθέτως, σε καλό δρόμο βρίσκονται τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία όμως σηκώνουν όλο το βάρος, με πρώτο αυτό των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κυριόπουλος, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι ο μικρός αριθμός των γιατρών σε κάθε νοσοκομείο που κάνει τους ασθενείς να προσφεύγουν σε άλλες πόλεις για νοσηλεία, αλλά άλλες παράμετροι όπως η διαφορετική ελκυστικότητα που έχει κάθε μονάδα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: