Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου

Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!

AddThis Smart Layers

welcome

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Λογο...θεραπεία!: Έρευνα: Η δυσλεξία δε σχετίζεται με τον Δείκτη Νοημοσύνης

Λογο...θεραπεία!: Έρευνα: Η δυσλεξία δε σχετίζεται με τον Δείκτη Νοημοσύνης:

'via Blog this'

Έρευνα: Η δυσλεξία δε σχετίζεται με τον Δείκτη Νοημοσύνης

Image via flickr
Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science αμφισβητεί τη συσχέτιση της νοημοσύνης με τη διάγνωση της δυσλεξίας. Τα ευρήματα είναι σημαντικά γιατί δείχνουν ότι ο δείκτης νοημοσύνης (IQ=ΔΝ) δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν από τους ειδικους όταν διαγνώσκουν δυσλεξία σε ένα άτομο.

Η μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα National Institutes of Health, ξεκίνησε γιατί πολλοί εκπαιδευτικοί διέγνωσκαν τη δυσλεξία βασιζόμενοι σε μία υστέρηση στην επίδοση της ανάγνωσης και στον συνολικό ΔΝ. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Δρ Fumiko Hoeft στο Πανεπιστήμιο του Stanford, μέτρησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα 131 παιδιών ηλικίας 7-16. Η ομάδα παρουσίασε διακύμανση στην ικανότητα ανάγνωσης και στον ΔΝ, αλλά η ύπαρξη δυσλεξίας φαινόταν ανεξάρτητη από τον ΔΝ.

Εάν ο ΔΝ απορριφθεί ως συνακόλουθο στη ν διάγνωση της δυσλεξίας, τότε περισσότερα παιδιά με χαμηλότερο του μέσου ΔΝ θα χρειαστούν παρέμβαση.

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε παιδί με δυσκολία ανάγνωσης, ανεξάρτητα από το επίπεδο των διανοητικών του ικανοτήτων, πρέπει να ενθαρρυνθεί για την αναζήτηση παρέμβασης στην ανάγνωση", υποστηρίζουν οι συγγραφείς.
Δημοσίευση σχολίου