Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου

Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!

AddThis Smart Layers

welcome

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ Λογισμικό "ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ": Για παιδιά με ήπια νοητική καθυστέρηση

Το "ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ" είναι ένα ψηφιακό μαθησιακό παιχνίδι περιπέτειας, που ενδείκνυται για μαθητές με ήπια νοητική υστέρηση. Δεν πρόκειται για παιχνίδι με μοναδικό ήρωα - πρωταγωνιστή, αντίθετα υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα χαρακτήρων, οι οποίοι βοηθούν ο ένας τον άλλο. Το παιχνίδι αποτελείται από 4 επεισόδια, περιλαμβάνει σκηνές αφήγησης και 20 επιμέρους παιχνίδια σχετικά με τα μαθηματικά, τη γλώσσα, τις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και τις δεξιότητες καθημερινής ζωής. Πρόκειται για μία αυτόνομη εφαρμογή προγραμματισμένη σε Flash. Κάθε επεισόδιο σχεδιάστηκε με αυτόνομη λογική ενώ η δομή του παιχνιδιού δεν είναι δεσμευτική για τον παίχτη, ο οποίος μπορεί να εισέλθει και να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή.
ο λογισμικό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου "ΕΠΙΝΟΗΣH": Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών – Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού για Ήπια Νοητική Καθυστέρηση" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ). Αποτελεί δημιουργία του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ.

Το ψηφιακό παιχνίδι "Το Μαγικό Φίλτρο" (εκδ. 2.0), μαζί με συνοδευτικό υλικό, είναι ελεύθερα διαθέσιμο από τον ιστοχώρο του έργου ΕΠΙΝΟΗΣΗ (συμπιεσμένο αρχείο rar, μέγεθος 161ΜΒ).

Διαβάστε περισσότερα για το "Μαγικό Φίλτρο" (αρχείο PDF)
http://www2.media.uoa.gr/epinoisi/docs/publ/MagikoFiltro-1selida.pdf
Κατεβάστε δωρεαν το "Μαγικό Φίλτρο" στον Η/Υ σας (αρχείο RAR)
http://www.media.uoa.gr/epinoisi/tmf/tmf20.rar
Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στο Ίντερνετ, για το κατέβασμα των αρχείων, τo NOESI.gr συμβάλλει στην διάδοση του λογισμικού "Μαγικό Φίλτρο" 2.0 και μέσω ταχυδρομείου, σε όσους επιθυμούν να τους αποσταλεί σε CD-ROM μέσω ΕΛΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: