AddThis Smart Layers

welcome

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

100 καλλιτέχνες εκθέτουν έργα τους με θέμα το «Σπίτι» Ομαδική εικαστική έκθεση «Σπίτι» από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση



Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Διάβαση, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει την ομαδική εικαστική έκθεση «Σπίτι», στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Κωστής Παλαμάς».

Τα εγκαίνια της δωρεάν και ανοιχτής για όλο το κοινό έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 20:30 μ.μ. και η διάρκειά της είναι μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Ακαδημαϊκοί, καταξιωμένοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ Διάβαση και προσέφεραν στην έκθεση το δικό τους εικαστικό έργο με θέμα το «Σπίτι».

Το θέμα της έκθεσης περικλείει ένα βαθύτερο συμβολισμό και παραπέμπει στη φιλοσοφία της Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Διάβαση. Η θεραπευτική Κοινότητα -χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης, φροντίδας, αγάπης, ελπίδας και δύναμης- αποτελεί το «Σπίτι» που σηματοδοτεί την αλλαγή και το πέρασμα από τα ναρκωτικά στη ζωή.

Υποστηρικτές: Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το ΚΕΘΕΑ ΔιάβασηΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης και αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που την συνοδεύουν. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δε χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ Διάβαση εστιάζει στην ψυχική απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην εργασιακή ένταξη και εξέλιξη, στην δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και στην υποστήριξη της οικογένειας. Η συνεχής αλληλεπίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής πρότασης, προάγοντας τη δημιουργική εμπλοκή του κοινωνικού συνόλου στο πρόβλημα της εξάρτησης.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού : 210 8626761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης: 210 8612604.

E-mail: info@kethea-diavasi.gr
www.kethea-diavasi.gr
Facebook: http://www.facebook.com/pages/ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ/119303561423889
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: