AddThis Smart Layers

welcome

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα» Δωρεάν η πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας την Τετάρτη


«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα»
Δωρεάν η πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας την Τετάρτη






Δωρεάν θα είναι αύριο, Τετάρτη, η πρόσβαση σε όλα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, καθώς η 1η Ιουνίου ορίζεται ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων.


Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών, Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


«Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως ‘περιττό βάρος’ για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».


«Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και πόρων. Θέλουν φτηνή και κακής ποιότητας περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δεν είναι επιχειρήσεις. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην υγεία. Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων» καταλήγει η ανακοίνωση.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://news.in.gr/greece/article/?aid=1231111138

Δεν υπάρχουν σχόλια: